Katastrofeprosjekter i Molde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDebatten om både sykehus og Møreaksen tilspisser seg i mange av avisinnleggene i den senere tid, og bra er det. Eliten i Molde har styrt dette i vant stil, og har den beste løsningen på det meste og «vi vet best», mens motargumenter avvises glatt.

Det er ikke aksen Ålesund-Molde som skal bygges, det er en stamvei for hele Vestlandet, og berører ikke Molde eller Ålesund i det hele tatt. Vegetaten er vel pliktig å følge lover og regler, og loven er at stamveien skal gå utenom byer og derfor bryter Møreaksen Norsk Lov, eller?

Sykehuset på Hjelset er ett annet problem, stort og dyrt med store underskudd, så her må det reduksjoner til både i sør og i nord. Sykehusstriden har pågått i mange år, og den gang var Molde sykehus på samme alder som Ålesund sykehus er i dag, så noen krise kan det neppe være i Molde.

Gjør som vegetaten, stell pent med det gamle veinettet med grøfterensing og plenklipping, og ikke minst oppgradering av alle tunneler til EU-standard, men å bygge nye veier det er farlig det. Håper flere tar til pennen og protesterer slik at trenden kan snu til noe bedre, og planlagte prosjekter kan realiseres både teknisk og økonomisk. Det var fremmet forslag om at stamveien skulle gå fra Høgset over Storlandet, men ble ikke godtatt i Molde. Det var vel redsel for at både fylkessykehuset og felles flyplass ble lagt der, og så var det sikkert lettere å bygge veier over dyrket mark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags