Klimademonstrerende ungdommer: – Mest opptatt av fritimene

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Tidens Krav 11. februar leste jeg at ulike organisasjoner nok en gang mobiliserer til klimademonstrasjon. (24. april)

I den senere tid har jeg sett at ungdommene kommer med ideer som jeg mener er lite gjennomtenkte, og som jeg ikke tror er realistiske, men kun er et påfunn for å få oppmerksomhet. Jeg tror egentlig ikke at de er så opptatt av samfunnet, men mer opptatt av å få oppmerksomhet på seg selv.

Det siste som er blitt så populært er «skolestreikene», som de liker å kalle det. For miljøet, og som nok en gang skal legges i skoletiden. Hvorfor ikke legge disse demonstrasjonene til etter skoletiden, f eks kl. 14. 00 eller på en lørdag? Da ville de ha fremstått som mer troverdige.

De burde vel ha vært på skolen i skoletiden for å få tilført kunnskap. Denne undervisningen som de tar som en selvfølge, er det ikke de selv som betaler for, men deres foreldre og besteforeldre via skatteseddelen. Jeg lurer på om de mener det er greit å skulke skolen, i stedet for å ta denne miljøinteressen etter skoletid?

Det koster samfunnet store pengesummer når flere titusener av skoleelever holder seg borte i fra skolen en hel dag for å demonstrere. Dette er etter min mening regelrett skulk. Hva blir det neste de skal demonstrere mot? Skal de da også påberope seg at de redder verden, og dermed har en gyldig grunn til fravær – uten at dette får konsekvenser? Dessverre gir lærerne etter, og tør ikke annet enn å godkjenne dette som gyldig fravær. Slik er det dessverre blitt.

Får noen fritimer

Jeg tror ikke at de fleste som er med i disse demonstrasjonene er så opptatt av klimaet, men bruker anledningen til å få seg noen fritimer, samt oppmerksomhet fra media.

Jeg tror ikke det vi ser av klimaforandringer er menneskeskapt, men jeg ser selvsagt at klimaet har endret seg. Verden har gjennom tusener av år erfart at klimaet har gått både opp og ned. Dette fordi vi har hatt flere istidperioder hvor isen har smeltet, og senere har frosset til igjen. Sånn har det foregått i tusener av år. Da kunne vi verken skylde på biltrafikk, eller at vi spiste kjøtt og drakk melk fra kuer som prompet. Kanskje er det på tide at ungdommene begynner å lytte litt til de med mer livserfaring enn dem selv.

Forfedrene våre skapte vårt samfunn for at deres etterkommere skulle få det bedre enn de selv hadde det. Jeg ser med skrekk og gru på fremtiden her i landet hvor olje og- gassproduksjonen skal legges ned. Ikke skal bøndene få produsere kjøtt og melk fordi noen mener at dette ødelegger verden. De vil mer eller mindre legge ned bondestanden. I tillegg skal pelsdyrnæringen legges ned.

Hva skal vi leve av?

Jeg lurer veldig på hva vi skal leve av i fremtiden. Ungdommene mener jo at alt som har vært bra for oss skal opphøre. Ikke skal vi spise kjøtt lenger, og fisken er blitt så dyr at det nærmest er umulig for en familie på fem personer å spise et fiskemåltid flere ganger i uken.

Jeg synes ikke det ser ikke så lyst ut for fremtiden dersom vi skal lytte til alt de uerfarne ungdommene kommer med. De snakker så mye om klimautslipp og CO2, men hva med å snakke mer om miljøforurensning som jeg tror er et større problem enn kuene som promper? De må ikke glemme dette.

Store internasjonale firmaer som mer eller mindre tar seg til rette i utviklingsland, og gjør omtrent som de vil med å etablere store forurensede fabrikker. De tapper landene for naturressurser, de ødelegger jordsmonnet, de gir lite eller ingenting tilbake til landet. Når de har ødelagt områder og land, stikker de av. Uten en gang å rydde opp etter seg. Dette har vi sett på TV mange ganger. Dette synes jeg er skammelig.

Jeg håper ungdommene heller kan bruke mer av tiden sin på miljøforurensning. Da tror jeg folk vil lytte mer til dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken