Trenger vi egentlig NRK?

Streik: – Det som holder liv i NRK er lisensbetalernes penger og støtte fra staten. I så måte er de i en særstilling, skriver Jostein Seljehaug. Foto: NTB Scanpix

Streik: – Det som holder liv i NRK er lisensbetalernes penger og støtte fra staten. I så måte er de i en særstilling, skriver Jostein Seljehaug. Foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNRK-skuta har lenge hatt en dreining i kursen. Det har ført til en sterk helling mot venstre. Det burde kanskje bekymre ledelsen at skuta ligger med så tung slagside til venstre. Den burde muligens ha fått mer likevekt, slik at kursen ble mer rett. Nå har NRK-skuta gått på grunn, på grunn av at mannskapet om bord har gått til streik. Kanskje nærliggende å tro at mannskapet har feilnavigert, siden de har havnet på skjæret!

Synes det hele er nokså uforstående. Mediehus etter mediehus har slitt økonomisk og har måttet gå til innskjæringer og oppsigelser av ansatte. Da er det ikke rom for store lønnsøkninger. De fleste parter i arbeidslivet har da også inngått avtaler og blitt enige. Men, de ansatte i NRK skiller seg ut og går til streik. NRK, som en statlig og offentlig etat, skal altså være med på å gi de ansatte større lønnsøkninger enn det alle andre har fått Hvor ligger logikken i det?

Det som holder liv i NRK er lisensbetalernes penger og støtte fra staten. I så måte er de i en særstilling, der de slipper å jobbe inn inntektene slik som de aller fleste bedrifter og organisasjoner må gjøre. NRK har en stor og dominerende rolle i mediesammenheng, en rolle de bør være seg bevisst. Jeg tror ikke den vanlige seer og lytter er avhengig av NRK. I dag finnes et utall mediehus, radiokanaler og andre aktører, som gir et variert tilbud. Kanskje er det mange som synes det er befriende at NRK ikke er i eteren, og sender sitt oppsatte program.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags