Etterlysning av kvinnfolk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevFor en tid tilbake gikk nyhetsredaktør Henning Betten ut og søkte etter stae, påståelige og sjefete kvinnfolk som elsker å diskutere. Slike kvinnfolk finnes det mange av. Og jeg er et av dem.

Jeg er et kvinnfolk som elsker å diskutere og som står for nesten alt jeg sier. Jeg er sta som et esel og kan godt drøfte fram løsninger sammen med andre, hvis det absolutt er så viktig.

Jeg er ikke redd for å stikke meg fram og jeg er interessert i alt det Betten ramset opp i etterlysningen sin, i tillegg til helt andre ting også.

I byggebransjen, der jeg jobber, er det faktisk jeg som kvinnfolk, som skravler mest og det er nok bare tilfeldig at det ikke har vært jeg som har uttalt meg til pressen når det har vært aktuelt. Sist en journalist henvendte seg for å få en kommentar angående en omstrukturering i bedriften var jeg tilfeldigvis på kjøkkenet og kokte kaffe og stekte vafler.

Jeg vil bare få fram at jeg er ikke er helt enig i at vi kvinnfolk ikke løftes fram i mannsdominerte bedrifter. På fjorårets julebord fikk jeg «Gull-sleiva» for verdens beste vafler og en takk for lang og trofast tjeneste på kjøkkenet. Jeg har fått trampeklapp for innsatsen i forbindelse med vinlotteriet hver fredag og ros for at jeg tar oppvasken hver dag.

Jeg har faktisk flere sms-er med oppmuntrende meldinger fra mine mannlige kollegaer der de utelukkende er positive og sender hyggelige meldinger som foreksempel «Lille venn, du lyser opp arbeidsdagen», «Du er så fin i den toppen»,  «Henter du posten, Snuppa?» og «Setter du på kaffe, søta?»

Den samme positive holdningen opplever jeg som kvinnfolk overalt der det er mannfolk.

Typisk kvinnfolk som jeg er, så elsker jeg som Betten nevner å fronte saker innen frivillighet og særlig dersom det er gunstig for en hel organisasjon, for ikke å si en hel verden.

Når det gjelder det med å legge press på seg selv så traff du spikeren på hodet. Det verste vi kvinnfolk vet er å bli tatt bilde av når vi har en dårlig hår-dag. En mastergrad eller to å skilte med hadde selvfølgelig ikke vært vært dumt , men det er absolutt ingen forutsetning for kvinnelig engasjement. Vi kan stikke nesa vår opp i alt mulig uansett, vi ...

Henning Betten synes det er vanskelig å få kvinnfolk i tale. Da har ikke Betten vært på en eneste kvinneklubb.

Jeg er ikke så sikker på at det er mannfolk som dominerer i samfunnsdebatten heller. Nesten 99 prosent av alle avisinnlegg, skrevet av menn, er mest sannsynlig diktert av et kvinnfolk, og vi vet alle at bak hver en mektig mann står et enda mektigere kvinnfolk.

Jeg kjenner meg egentlig ikke igjen i det du skriver om at vi kvinnfolk er redde for å ta meningene våre ut i det offentlige rom heller. Vi ytrer da meningene våre hele tiden, enten det er på sosiale medier, i telefonen, på jobben, hos frisøren, i matbutikken, på klubb eller på kafé. Skravla går, for å si det sånn ...

Vi dominerer kanskje ikke i TK, men det betyr ikke at vi ikke er representert i samfunnsdebatten. Å tenke at kvinnfolk blir bedømt på grunn av utseende og klær er kanskje en litt middelaldersk tankegang? Vi blir nemlig også bedømt på grunn av vekt og ellers andre vesentlige ting som har med kvinnelige attributter å gjøre.

Betten skriver at «sammenlignet med de kravene som stilles til mannfolk om å komme bra ut i mediene er det lett å tenke seg at kvinnfolkene ikke føler det bryet verdt». Selv om de fleste menn stiller opp i media uten tanke for hvordan de ser ut på håret, hvilke klær de har på seg eller hvilken framtoning de måtte formidle, betyr ikke det at vi kvinnfolk synes det er bryet verdt å gjøre det samme.

Kvinnfolk skjønner at når man først er avbildet i TK eller andre medier, så kommer dette bildet aldri til å forsvinne, så derfor velger vi med omhu hvordan vi skal se ut i mediene og tar helst bildene selv - eller selfies, som det heter på godt norsk.

Likestillingsdebatten er vi vel så godt som ferdige med i 2017? Nå dere mannfolk være mannfolk og la oss kvinnfolk få være kvinnfolk!

Betten ønsker seg flere kvinnfolk i TK? Dersom TK vil fokusere på nyheter som for eksempel slanking, trening, kosthold, bryllup, graviditet, baby, interiør, pilates, kjendisnytt, shopping, plastisk kirurgi og andre  samfunnsnyttige saker, er jeg sikker på at det ikke vil mangle på kvinnelige spaltister i TK.

Betten mener det blir kjedelig på Nordmøre uten kvinnelige innslag? Da anbefaler jeg at TK piffes opp og setter fokus på ovennevnte nyheter og skriver om andre saker enn foreksempel sykehusstrid, havnestrid, Kaibakken-strid, politikerstrid, fogderistrid, regionsstrid og sport. Det finnes jo så mye mer mellom himmel og jord ...

Nå vel, dette er bare et lite utdrag fra dagboken min. Det er mer der det kommer fra, for å si det sånn. Så spørsmålet mitt er: Er det sånne kvinnfolk som meg du søker til avisa di, Henning Betten? I så fall er det bare å ta kontakt.

Bill.mrk. Samfunnsengasjert og motebevisst.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags