Enkelte redaksjoner har ikke grenser hva gjelder overdrivelser

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noen aviser er mer seriøse enn andre ved at de veier sine ord og virkemidler. Andre redaksjoner kjører på med alt hva de har har effekter og overdrivelser.

Noen vil vel hevde at slik har det alltid vært, men det er ikke tilfellet. Selv svært populære VG har gjennomgått forandringer opp gjennom årene – hvor vektleggingen av det enkle, banale og overdrevne har fått en større plass i nyhetsbildet.

Det gjelder å kapre oss lesere – for vi er gull verdt for avisenes reklameinntekter og annet. Men noen ganger blir det litt for dumt. Nærmest hver uke får vi presentert noe svada fra blant annet TV 2, Dagbladet og VG.

Denne uka går det det viralt en videosnutt om ei australsk dame som mater en hai. Dagbladet skriver: "Skulle mate haien. Da startet marerittet!" TV 2 er ikke snauere, og utbasunerer: "Forsøket på å mate haien går fryktelig galt!"

Før man kikker på filmen gjør man seg opp noen tanker med slike beskrivelser. Hva skjedde egentlig? Dama fikk en rift i fingeren ...

Det er ikke noe galt med en slik video – den er helt OK og harmløs. Men hvorfor i svarte behandle oss lesere som idioter, TV 2 og Dagbladet?

John Glenn Robertsen

samfunnsdebattant på ferie i Asia

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags