Aviskommentarer

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL
MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.iv>

Disse kommentarene er skrevet over et lengre tidsrom, fordi det under skrivinga har skjedd så store forandringer i avisa.

Jeg har alltid hatt et nært forhold til aviser, og da i særdeleshet Tidens Krav.

Avisa som kom ut i dag er «av særklasse». (19.07.2017). Jeg teller her 10 bilder av brukbar størrelse og fargekomposisjon.

Er glad for at det ser ut som om Tidens Kravs syn på avisredigering begynner å bli i pakt med mitt.

Jeg mener da avisas tiltakende bruk av bilder. Som et eksempel på bildebruk kan jeg nevne at da jeg i 1948 bestilte en eske med visittkort med vårt brudebilde på, måtte avisa sende bildet til Molde for å bestille «en matrise». Da matrisa kom tilbake i posten kunde de trykke kortene for å effektuere min bestilling. Avisa drev den gang (for 69 år siden) et aksidenstrykkeri, det vet jeg ikke om den gjør i dag. Jeg har ennå en nesten full eske av kortene, så hvis avisa har et museum, kan de få noen av dem.

Hva man mener er mest interessant stoff i avisa er individuelt.

Jeg tror at noe av det mest leste er «Minnenes Album». Her vil jeg si at avisa i dag 19.07.2017 står i en særstilling og her har Stein Idar Sættem gode og tilbakeskuende bidrag. Hans mange bilder med informative bildetekster er med på å løfte fortida fram henimot nåtida.

Bildet på side 11, som oppgis å være fra 1890, viser oss Mellemværftet fra den tida. Det har et «historisk sus» over seg fordi det viser oss hvordan det så ut der under drifta i seilskutetida.

Overraskelsenes tid er ikke forbi.

I Tidens Krav fra lørdag 22. juli 2017. finner jeg mellom 60 og 70 bilder, alle disse bildene gir «et rundskue» over hele byen som gjør at en gammel kristiansunder føler seg fremmed i sin egen by. Her har redaksjonen i Tidens Krav virkelig gjort et kjempearbeid som de fortjener honnør for.

Med denne enorme bildesamlinga gir de oss en kavalkade av alt som rører seg i denne byen vår som vi er så glade i.

Omfanget av bildene er så stort, at det blir umulig å kommentere helheten i bildesamlinga, men jeg ser den så verdifull at den må kunne brukes «som underlagsmateriale» for en fremtidig ny trykksak.

Generelt sett viser bildene en by med stor utvikling, måtte alle forandringene som skjer, bli til det beste for byen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken