Vi har ikke konkludert

Den nye kulturministeren Abid Raja gleder seg til å reise landet rundt for å møte Pål Farstad (til høyre) og andre og andre engasjerte kulturpolitikere.

Den nye kulturministeren Abid Raja gleder seg til å reise landet rundt for å møte Pål Farstad (til høyre) og andre og andre engasjerte kulturpolitikere.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å fremstille en sak hvor vi både er midt i en prosess og i dialog med hele feltet som konkludert og låst er ikke bare besynderlig, det er også lite heldig for debattnivået.

Jeg har akkurat tiltrådt som kultur- og likestillingsminister, og den første uken har vært overveldende på en positiv måte. Det er et privilegium å få lov til å, sammen med feltet, være med på å meisle ut fremtiden for et felt som er viktigere enn noensinne. Men jeg er også ydmyk. Fremover skal jeg bruke tid på å lytte til feltet, reise rundt og ha en åpen dialog. Da er det synd hvis debatten blir fremstilt som konkludert allerede før jeg har rukket å sette meg i stolen.

Arbeiderpartiets Trettebergstuen skriver at det å «overføre det økonomiske ansvaret for kulturinstitusjonene til regionene, uten at pengene følger med, er en svært dårlig idé». Det er jeg helt enig i, det er en svært dårlig idé, derfor er det heller ikke det som er forslaget.

I forslaget, som bare er et utgangspunkt for dialog, skal hver eneste krone følge med ansvaret. Midlene vil være nøyaktig de samme, og vi har til og med diskutert øremerking i enkelte tilfeller.

Mange kjenner meg som en distriktspolitiker. Det kommer jeg også til å være som kultur- og likestillingsminister. Jeg gleder meg til å reise landet rundt for å møte og lære om de fantastiske kulturinstitusjonene vi har i landet vårt. Små som store. Jeg vet at departementet har hatt en omfattende innspillsrunde i forbindelse med regionreformen, og at dialogen med kulturfeltet har vært tett. Nå skal jeg sette meg inn i alle innspillene som vi har mottatt. Da er jeg glad for at vi foreløpig ikke har konkludert med noe som helst.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags