«Nøtteknekkeren» er årets høydepunkt - og en fantastisk forestilling

- Jeg venter spent på hva de kommer på til neste år. Det går jo ikke an å gjøre dette bedre, skriver Åse Hvitsand Greger om «Nøtteknekkeren».

- Jeg venter spent på hva de kommer på til neste år. Det går jo ikke an å gjøre dette bedre, skriver Åse Hvitsand Greger om «Nøtteknekkeren».

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Atter en gang har jeg fått overvært noen av byens gledeligste hendelse, og kanskje det mest fantastiske som skjer her i byen hvert eneste år.

Jeg blir aldri skuffet etter å ha overvært denne forestillingen hvert år, fordi de alltid finner på noe nytt. I år var det guttene som var det mest fantastiske som ble presentert.

Jeg må få lov til å bemerke dette spesielt. Vil først nevne denne fantastiske grasiøse Simen K. Strøm som «sukkertøysprinsen» (er han ferdig utdannet ballettdanser?). Deretter Ole Einar Waage som «nøtteknekker» med sine flotte løft. Videre den spreke og muskuløse «musekongen», Sergey Podoprigora. 

Må også nevne Christopher Høvik som «Drosselmeier». Selv om Christopher ikke er noen ballettdanser, er det gledelig at han kan vise oss at selv om man ikke er ballettdanser, fyller ut en viktig rolle da den tar for seg mange vanskelige løft.  Du gjorde deg godt i rollen som «Drosselmeier». Jeg har fulgt med deg i mange år og kan ikke tenke meg «Nøtteknekkeren» uten deg eller Leif Inge Andaas.

Det er veldig gledelig at også guttene begynner å få øynene opp for kunstarten ballett. Dette er jo ingen kunstart for pyser. Jeg beundrer hvordan dere kan løfte jentene så uanstrengt. Dette er bare for sterke gutter. Tidligere har det hersket fordommer mot denne kunstarten da mange mente den var for feminin for gutter. Dette stemmer på ingen måte.

Det må være en ønskedrøm for de fleste gutter. De få jo kontakt med de flotteste og søteste jentene i byen. Heldigvis så kommer jo også guttedansen «Breakdance» til sin fulle rett i en ballettforestilling.

Ellers vil jeg også bemerke de fantastiske kostymene som bare blir flottere og flottere for hvert år. Går det an å få det til å bli flottere enn i år? Jeg venter spent på hva de kommer på til neste år. Det går jo ikke an å gjøre dette bedre, men ingenting forbauser meg med operaens ballettsenter her i byen.

Jeg overvar for noen år siden «Nøtteknekkeren» ved den nye operaen i Oslo, men jeg vil si at forestillingen her i byen er mye bedre, selv om de her i byen er amatører, mens de i Oslo er profesjonelle. Dette vil jeg begrunne med at i «Festiviteten» blir det mye mer intimt og fargene passer bedre i og med at dette er en juleforestilling. I operaen i Oslo blir det for stort og forestillingen jeg så der gikk i pastellfarger som rosa og lyseblått.

Så har vi de søte små sjarmtrollene som vi blir helt rørt av. Alle som er med er jo helt proffe med sin tåspissdans og nydelige bevegelser.

Så hjertelig takk til dere alle for en særdeles hyggelig kveld. Ønsker dere alle en hyggelig midtvinterfest og ett godt nyttår.

Nå begynner jeg allerede å glede meg til neste år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken