Ta hele byen i bruk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Var du på øyhopping forrige helg? Mange kristiansundere var det. For ei helg i byen! Med snadderfestival, strålende vær, vinylmesse og brofest. Og, det var visst en fotballkamp også.

Hvert år siden 2013 har foreningen Innlendingen den første helga i juni arrangert Brofest til ære for Sørsundbrua. I år var broa 55 år, og det ble en liten minifestival i festivalteltet ved Dødeladen på Innlandet. Først var det vinylmesse med salg av plater og utstyr, deretter bryggedans med to lokale band med gjester.

Da broa kom, bandt den Innlandet til resten av byen. Samtidig ble resten av byen landfast med Innlandet. Det har alltid vært vanskelig å trekke folk fra "utlandet" til Tahiti ved ulike arrangement. Sørsundbrua er en tung bøyg å komme over når du befinner deg i sentrum. Spesielt når det skjer så mye annet rundt omkring. I år gikk Innlendingen sammen med Sundbåten, og med hjelp fra Dødeladen og kommunen fikk vi til gratis sundbåt helt frem til kl. 01.30 natt til søndag. Det ble en kjempesuksess! Vi har aldri hatt så mye folk på noen av våre arrangementer på Innlandet. Og det mens det kokte i sentrum også. Folk hoppet av og på Sundbåten, og etterhvert strømmet det til med glade fotballfans som feiret seier over Molde, og litt mindre glade romsdalinger som tydeligvis satte pris på stemninga i byen så fort de bare kom seg litt unna KBK-banen.

Det er litt ironisk at det under feiring av broa, som skulle gi oss innlendinger framskritt og større bevegelsesfrihet, så er det nettopp Sundbåten som berger dagen. Trofast på havna siden 1876, og mer aktuell enn noen gang. Både som svar på miljøutfordringer og parkeringskaos.

Vi håper å få se mer til gratis sundbåt i fremtiden. Foreningen Innlendingen skal i alle fall gjenta dette "stuntet" ved senere arrangementer. I andre byer, som for eksempel Fredrikstad, har gratis kollektivtrafikk blitt trukket frem som en suksessfaktor for å øke bykjernens attraktivitet. Det hadde vært fint å høre hva dere som benyttet tilbudet lørdag syns. Send gjerne en kommentar i SMS spalta i TK. Vi i Innlendingen er jo litt inhabile. Sentrum er havna!

Ole Jakob Tønsberg Ryther

Styremedlem Innlendingen

Innlandet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken