Ta ansvar på Bolgneset!

Utbygginga på Bolgneset blir mer og mer prestisjepreget. Terje Møst håper likevel det finnes politikere som har ryggrad nok til å snu.

Utbygginga på Bolgneset blir mer og mer prestisjepreget. Terje Møst håper likevel det finnes politikere som har ryggrad nok til å snu.

Av
DEL

LeserbrevTorsdag 5. mars skal bystyret diskutere og eventuelt vedta utbygginga av Bolgneset. Det er en utbygging av historiske dimensjoner det gjelder, et areal større enn hele Innlandet skal planeres.
Jeg er godt kjent i dette området. På utallige padleturer sommer som vinter har jeg stiftet bekjentskap med oter som morer seg med å ake på snø, med havørn og skarv som hviler på Kopperholmene, grytidlige morgener der havet ligger blikkstille og sølvfarget, men også med kulingen jagende bak i meterhøye bølger på hjemvei der jeg stunder etter roligere farvann.

En kan vel med rette si at jeg er forutinntatt når det gjelder spørsmålet om utbygging eller ikke. Og romantikk skaper ikke arbeidsplasser og god økonomi. Men det gjør sannelig ikke ønsketenking og luftslott heller.

Bolgneset – et høyrisikoprosjekt

– Ville en privat entreprenør fått sprenge bort natur tilsvarende 84 fotballbaner på et slikt grunnlag?

Millionbevilgning til Bolgneset AS fikk ja

Raseringen av Bolgneset

Hvordan ble det til et havteknologisenter på Bolgneset?

Nå tror jeg gjerne at de som bifaller dette gigantiske inngrepet , har de beste intensjoner. Etter å ha fulgt med i debatten i TK og på sosiale media, ser jeg også at flere av disse roser seg selv for å være både fremsynte, urokkelige og nyskapende.

Men når historia til Kristiansund skal skrives en gang i framtida, frykter jeg at dommen vil bli annerledes:
- Den vakre innseilinga ble erstattet av det som viste seg å bli et sammensurium av kontorlandskap og steinbrudd. Og det selv om andre tomteområder ville dekket det behovet man sier å måtte ha.
- Politikerne tok ikke hensyn til alle løftene i sin egen arealplan. Biologisk mangfold og nei til utbygging i strandsona, var ikke verdt papiret det ble skrevet på.
- Kristiansundspolitikerne valgte bort samarbeidet med nabokommunen der det meste er tilrettelagt for det som man nå sier å ville satse på. I stedet ble kommunen en konkurrent.
- Etter å ha brukt titalls millioner av fellesskapets penger fortsatte de å pøse inn midler uten noen som helst sikkerhet for avkastning.
- For å unngå offentlig innsyn unnslo de seg ikke en gang for å vifte med fikenbladet om konkurransehensyn.

Jeg vet det skal en sterk rygg til å snu i en politisk sak som har fått mer og mer preg av prestisje. Jeg håper inderlig at noen av de som skal tegne opp Kristiansundskartet, har den ryggen som skal til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags