Skrinlegg dyrt kulturhus

Av
DEL

LeserbrevNå er det på tide at tilhengere av et kulturhus til mange millioner, dropper sine planer. De bør heller se på andre og rimeligere forslag til kulturhus, som vi alle vil ha råd til å bruke.

Jeg tror jeg var den første i byen som foreslo kulturhus på « Kirktomta» for svært mange år siden. Jeg husker godt den dagen jeg hadde mitt første innlegg om kulturhus på «Kirktomta». Ragnhild Helseth (Venstre) kom bort til meg og sa at hun var helt enig med meg i dette. Dessverre skiftet hun senere mening. Som du vet Ragnhild, er jeg over middels interessert i kulturlivet her i byen. Et kulturliv som gleder meg hele året gjennom, med både operaen og konserter med symfoniorkesteret.

Som medlem av symfoniorkesteret har du jo selv opplevd at Festiviteten ble for dyrt for orkesteret å leie etter oppussingen. Dere måtte ha deres prøver på Allanengen skole, og ofte deres konserter blant annet i kirker. Utrolig.

Jeg så på Festiviteten og Kristiansund symfoniorkester nesten som ett. Det er bare trist at byens symfoniorkester ikke lenger har økonomi til å holde til i Festiviteten med sine prøver og konserter.

Musikkskolen på Langveien ungdomsskole

Kan man f eks byens musikkskole benytte deler av skolen til øvingsrom?

Nils Fiskes forslag

Hvorfor er dere ikke positive til å se på arkitekt Nils Fiskes forslag til nytt kulturhus på «Kirktomta» som jeg mener ville ha blitt det beste og rimeligste alternativet? Så, byens politikere, hva er så galt med «Kirktomta»?

Nils Fiske ser for seg et «kulturområde» med ett nytt kulturhus på «Kirktomta» med et flott inngangsparti vendt mot Langveien. Man kan også bygge en underjordisk tunnel til Festiviteten.

Dersom jeg ikke husker helt feil, kostet Fiskes forslag ca. kr 400 millioner. Altså godt under halvparten av kostnaden til det prosjektet som i dag er planlagt.

Drømmeslottet på Kongens Plass/Folkets Hus

Jeg synes forslaget til dette bygget er lite estetisk pent. Glassbygget framstilles som helt fantastisk, blant annet med mange opplyste vinduer. Det kan se fint ut på tegningene, men i virkeligheten tror jeg ikke dette vil bli pent.

Vinduene vil raskt bli møkkete ettersom bygget skal ligge like ved en meget trafikkert vei. Hva med kostnadene til elektrisitet ved å ha så mye glass? Hvordan vil akustikken bli med glassvegger rundt hele bygget?

Mitt forslag er følgende:

  • Bygg ett rent konsert – og kulturhus, uten museum og bibliotek på Kirktomta.
  • La byens musikkskole ta over deler av den gamle Langveien Ungdomsskole Riv det gamle forkjøkkenet, og heller bygg et maritimt museum på tomten i stedet for å bygge det i en bortgjemt kjeller slik det er tenkt i det planlagte Kulturhuset Benytt dagens bibliotek med en overgang til det gamle biblioteket

Jeg anbefaler politikerne til å senke drømmene, og heller gå inn for et rimeligere kulturhus på «Kirktomta».

Ta kontakt med Nils Fiske. Han vil hjelpe dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags