Park på Goma i stedet for brannstasjon

Brannstasjon på Gomalandet skole er ingen god løsning, mener Ronny Wiik Olsen. (Foto: Eilif Odde)

Brannstasjon på Gomalandet skole er ingen god løsning, mener Ronny Wiik Olsen. (Foto: Eilif Odde)

Av
DEL

LeserbrevKristiansund kommune planlegger en ny brannstasjon på tomta til den gamle Gomaskolen.
Det er en dårlig ide av flere grunner. Det kan nevnes trafikksikkerhet opp Freiveien, og at det kan bli en veldig dyr løsning. Det finnes trolig også bedre steder å bygge en brannstasjon på. Dette stoler jeg på at bystyrets medlemmer har oversikt over.
Goma er en sjarmerende - med antydning til å være en litt forfallen - bydel. Kanskje spesielt området Goma sentrum hvor den gamle skolen ligger. Bygget i seg selv er i manges øyne og kanskje særlig for gomalendinger verneverdig. Fylkeskonservatoren ønsker å bevare skolen og mener det er en særdeles dårlig idé å rive den. For min del er det i en by som ble jevnet med jorden av tyskerne under 2. verdenskrig totalt uforståelig å rive den.
En brannstasjon vil ikke bli noe løft for bydelen. Det vil naturlig nok føre til en del mer trafikk, men rent estetisk vil det være veldig negativt.
Bygg heller en park foran og bak skolen. Riv skurene og de husene som som kommunen har kjøpt i nærheten av skolen. Flat ut området. En kan tenke seg at parkområdet kan gå fra krysset ved moskeen (gamle Bjerkestrand-butikken) og ned til kaiområdet. Her kan det planlegges en forlengelse mot eventuell ny bebyggelse mot sundbåtkaia. På den gamle skoleplana plantes det trær som er typisk for parkanlegg andre steder i byen. Det kan også gjøres bak skolen og eventuelt videre forbi fotballbanen. Det kan også tenkes å forlenge området ned mot Nordholmen.
Når det gjelder skolen så kan kanskje gymsalen rives. Det vil frigjøre areal rundt gammelbygget som absolutt bør tas vare på. Det er bare fantasien som legger begrensninger for hva bygget etter en oppussing kan brukes til. Lignende bygg i andre byer lever i beste velgående, ja i Ålesund ligger det et inn mot en park.
Dette vil også være svært lik valgløftet til arbeiderpartiet. «Arbeide for at det opparbeides et attraktivt grønt uterom på Goma sentrum».
Slik kan Goma få et skikkelig estetisk løft før ny bebyggelse etter hvert kommer. Det vil være god byplanlegging, heller enn den ad hoc-løsningen som brannstasjonen er.

Ronny Wiik Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags