Ny barnehage i Karihola – det blir fantastisk flott

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEtter å ha vært skeptisk til denne store enheten, er jeg nå blitt veldig positivt overrasket over dette bygget, da det ser ut til å bli det mest spennende bygget her i byen den seneste tid.

Jeg har vært tilskuer utenfra, men har fått se blant annet innvendige vinduer i forskjellige former, både runde og ande spesielle former. Det siste jeg har sett er en sidevegg som har fått noe fantastiske samstemte farger - som er smakfullt og jeg har aldri sett noe lignende.

Dette bygget gleder jeg meg til blir ferdig, da det blir veldig estetisk med disse samstemte utvendige fargene som jeg håper de bruker mer av på bygget. Dette blir kanskje det flotteste bygget i den senere tid, og som jeg mener passer inn estetisk i området.  Det glir inn i terrenget på en naturlig og fin måte.

Jeg lurer på hvem som står bak dette smakfulle bygget? Hvilket arkitektfirma er benyttet? Det er synd at kommunen ikke har benyttet personen som står bak dette flotte bygget når de har planlagt nye prosjekter. I dette prosjektet mener jeg at Kristiansund kommune har gjort en særdeles meget jobb.

Verre er det med andre prosjekter, som for eksempel skrekkeksemplene Carolines Plass og Rådhusplassen. De hadde trengt en ressurs som den som står bak den nye barnehagen. De ville mest sannsynlig ha utformet disse to plassene på en helt annen og bedre måte. Vi trenger folk med estetisk sans for framtiden.

Det siste skrekkeksemplet er ishallen, som med sitt store hvite plasttak som ikke passer inn i den grønne naturen. I tillegg tar den ifra oss utsikten mot Grip og havet utenfor, noe som var så flott å se på når du kom kjørende på vei mot sentrum.

Jeg lurer også på hvorfor de ødelegger Rådhusplassen med alle disse åpningene til plassen. De tar jo bort lunheten på plassen.

Jeg leste en person i byen uttalte seg om den rustne veien som skulle erstatte trappen som var tilpasset bygget. Han uttalte at dette var fint for rullestolbrukere. Dette er jo bare tullprat. Det er ingen som trenger denne rustveien og smakløse inngangen da alle bare kunne gått eller kjørt inn til plassen bare noen få meter lengre ned. Den gamle trappen burde heller ha blitt pusset opp, da den var estetisk tilpasset bygget.

De burde ha satt opp to nye store busskur der i stedet for nye åpninger mot kaia. Jeg ser at på Goma har de fått opp to nye store busskur enda der kommer det nesten ikke på folk. Den plassen som har det største behovet for busskur, og hvor det er mest folk ser ut til å måtte greie seg med to små busskur. Det burde selvsagt ha vært omvendt. I tillegg burde de ha satt opp et stort skur ved Futura. Det er disse plassene som har det største behovet.

Det er trist at Kristiansund kommune ikke ivaretar de som reiser kollektivt på en bedre måte. Hvor er Miljøpartiet De Grønne og Venstre i denne saken?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags