Nordic Light, la barna ta bilder og lag en utstilling

Geir Gerhard Greger vil slippe barna til i galleriene under Nordic Light.

Geir Gerhard Greger vil slippe barna til i galleriene under Nordic Light. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først av alt vil jeg benytte anledningen til å takke Lars Liabø, Morten Krogvold og alle ansatte og frivillige som gjennom mange år har lagt ned masse arbeid i Nordic Light. 

Liabø ønsker å lansere prosjektet «Fotobyen Kristiansund» Dette synes jeg er en særdeles god idé. Det må være mulig å hente ut større synergier ut av den årlige «Nordic Light Festivalen» samt alle de andre arrangementene de står som arrangør av. Kristiansund må befeste sin stilling som fotobyen i Norge.

Byens næringsliv, innbyggere og politikere må kjenne sin besøkelsestid og bidra aktivt til at Nordic Light får rammevilkår slik at de kan utvikle festivalen slik Liabø ønsker, og ikke bare den ene uken hovedfestivalen avvikles.

Byens innbyggere har på en fremragende måte klart å få KBK til å bli et elitelag. I tillegg har Kristiansunderne blitt kjente for å ta godt vare på bortesupporterne når de kommer til byen. Når de har klart dette, er jeg sikker på at de også vil klare å bidra til at Nordic Light får en enda større plass i bybildet og i den enkeltes tankegods.

Det ligger store muligheter i få Kristiansund på kartet som «fotobyen» i Norge.

Byen har «tilgang» til Norges dyktigste og mest kjente internasjonale fotograf, Morten Krogvold. Byen bør være beæret over at Krogvold i så mange år har hatt troen på Kristiansund og legger ned så mye arbeid for at denne festivalen skal bestå også i fremtiden. Jeg er usikker på om byens innbyggere egentlig vet hvor stort navn Morten Krogvold har internasjonalt. Hans store nettverk av fotografer verden over er grunnen til at Kristiansund hvert år får de mest anerkjente fotografene til å ta turen til Kristiansund. Personlig føler jeg en stor stolthet når jeg leser i landets aviser om dette arrangementet. At dette foregår i min hjemby gjør meg stolt og glad.

FORSLAG – FOTOUTSTILLING AV BARNEFOTOGRAFER

Det fotografens mer enn noen gang rundt om i verden. Hva med å lage en fotokonkurranse for byens barneskoler. Alle elevene er i dag er utstyrt med mobiltelefoner, og for dem som ikke har mobil er det bare å utstyre de med et godt gammeldags fotoapparat. La de små ta bilder. Send de på tur til Kringsjå, Vanndamman eller andre steder. La de bruke sin kreativitet. De vil elske det.

Opprette en jury som tar stilling til hvilke av bildene som bør være med i en utstilling. La bildene inngå som en del av arrangementet til Nordic Light Festival. De bildene som ikke blir med «hovedutstillingen» kan stilles ut hos av alle byens butikker. Tenk dere at hver butikk har 4–5 bilder utstilt i sine butikkvinduer eller i selve forretningen. Se for dere den glede disse småtassene får ved å se sine bilder utstilt over hele byen. De vil føle en stolthet som kanskje vil være spiren for en fremtidig fotointeresse.

De beste bildene bør premieres på en eller annen måte. La Morten Krogvold være utdeler av premiene.

UTSTILLINGEN BØR VÆRE PÅ ET SENTRALT STED I BYEN

Still ut fotokunsten til de små på et sentralt sted slik at byens befolkning kan se kreativiteten til disse små podene. Kanskje blir de engang internasjonale fotografer.

Lykke til

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags