Kristiansund og Nordmøre Havn

Geir Nordli, fylkesleder i Helsepartiet Møre og Romsdal.

Geir Nordli, fylkesleder i Helsepartiet Møre og Romsdal.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva er det vi holder på med på Nordmøre? Noen prøver å ta livet av alt av positivitet og optimisme. Hva er deres agenda?

Politikere og journalister som hele tiden graver og leter etter tilnærmet bare negative oppslag, istedenfor å være med å bygge opp vår optimisme og selvfølelse.

Om vi bommer på noe, må vi selvfølgelig ta lærdom av det. Men så må vi gå videre og finne positive løsninger på problemene sammen.

Vi har sykehussaken, regiontilhørighet, flyplassen vår, arbeidsplasser osv. Sammen kan vi løse det meste! Men bare hvis vi samarbeider og støtter hverandre.

Se bare på Kristiansund og Nordmøre Havn med Havnefogd Honstad i spissen. Alt de har fått til av positive ting for hele Nordmøre og deler av Trøndelag, på tvers av kommune og fylkes grenser. De har utvidet kaia på Gjemnes, dette har ført til økt aktivitet. De har bygget ny kai på Hitra, dette er en storsatsing for å få gods fra vei til sjø da med tanke på laks til kontinentet.

De har bygget ny kai i Surnadal (roro-rampe) samt etablert firma med flere aktører inkludert kommunen (Surnadal hamneterminal, hvor havna er aksjonærer).

De har utvidet kaianleggene på Smøla (Vikan) og fått et fantastisk anlegg som er framtidsrettet opp mot fiskeflåten og annen maritim næring. Kommunen skal kjøpe et større areal tilknyttet kaia for salg til næringslivet slik at flere firmaer kan etableres.

Ellers kan jeg nevne at havna har kjøpt seg opp i Vikan Næringspark invest og sitter på 16 prosent av aksjene i baseselskapet - dette er det største lokaleide selskapet i regionen. Sammen med Haalaas og Aakvik sitter havna på 50 prosent av aksjene, de andre 50 prosent er det Norsea Group som sitter på. Selskapet hadde i fjor verdier (takst) på 1,6 milliarder.

De har vært pådriver og arkitekten bak de fantastiske forslagene til utbygging av Kranaskjæret i Vågen. De arrangerer for alle barn og voksne en aktivitetsdag, med avslutning på kvelden med «Rock on The Dock». Sponser kultur- og idrettsarrangement, og gir noe tilbake til lokalsamfunnet!

Jeg blir oppriktig trist og lei meg når noen prøver å sverte noen som står på for det beste for oss alle. Når noen prøver å ødelegge KNHs gode navn og rykte. Ja, de fikk problemer og løser dette etter beste evne uten økonomiske belastninger for eierkommunene.

Så kjære alle med hjerte for Nordmøre, stå opp og støtt hverandre i medgang og motgang.

Som politisk medlem i havnerådet, representant for den største eierkommunen, ser jeg alt det positive og fantastiske arbeidet som gjøres hver dag, for det beste for oss alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken