Jeg husker godt min første gang på Operaen i Kristiansund. Jeg var sju år, og hele familien kjørte avgårde i vår Toyota Cortina. Fra Valsøyfjord til Kristiansund. I finstasen. Vi skulle nemlig på opera.

Pappas sterke entusiasme for operaen bidro til at vi alle fikk være med på dette storstilte arrangementet. Dette ble èn av mange turer på Operaen i Kristiansund.

Bygningen var ærverdig og flott, og jeg husker jeg tok meg selv i å stirre storøyd på alt det overdådige der. Vaktene som ønsket velkommen kunne nok minne om garden utenfor slottet og gjorde inntrykk. Dette var rett og slett stas å få være med på. Festiviteten ble bygget i 1914 og har huset Operaen siden 1928.

Noe oppussing har det vært, men det er tid for å bygge nytt hjem for Operaen med flere. For kulturens venner ønsker seg samlokalisering nå. Nordmøre Museum, Kristiansund bibliotek, Kristiansund Kulturskole, det frivillige kulturlivet og det profesjonelle kulturlivet ønsker å bli med inn i det nye kulturbygget.

Alle disse aktørene ønsker å satse på et bredt kulturtilbud med høy kvalitet som er tilgjengelig for alle. Med dagens fasiliteter viser aktørene til at det oppleves som å spille fotball på en tennisbane. Det ligger mye godt arbeid i denne støpeskjeen.

Arbeiderpartiet har lagt inn oppstarts bevilgning i vårt alternative statsbudsjett for 2016. Møre og Romsdal fylkeskommune har fattet sitt vedtak i 2014 om å støtte nytt kulturhus i Kristiansund. Er statsråd Linda Hofstad Helleland (H) klar til å støtte søknaden og legge penger i potten?