Buss og fly – og tilbud ellers til distriktet

Av
DEL

LeserbrevSist torsdag kom jeg med bergensflyet, som landet i Kristiansund ca. kl. 15.00, og skulle videre med buss til Aure. Bussavgang fra byen 15.30.

Jeg spurte en av de hyggelige damene i skranken om Aure-bussen kom innom flyplassen nå siden rundkjøring ute på veien var tatt i bruk. «Nei, det er det slutt på», var svaret.

Ferga som 15.30-bussen skal med videre til Tustna, Smøla og Aure går kl. 16.00. Neste bussavgang den veien er kl. 17.30. Det var ingen taxi utenfor flyplassen da vi landet, så jeg ringte og bestilte taxi til ferga og rakk den og bussen med et nødrop.

Flyene til Kristiansund er ikke akkurat berømt for sin regularitet. Hva årsaken er til det skal jeg ikke spekulere i, men det er lov å ha noen tanker om det. En sjekk på Avinor sine sider gir en god oversikt over busstilbud fra Molde og Ålesund, mer sparsomt for Kristiansund sin del. Samtaler med diverse bussjåfører gir forståelse av at «Fram» – Møre og Romsdal sitt busselskap – ikke legger stor vekt på tilbakemeldinger fra sjåførene.

Taxituren fordyret reisen min med 142 kroner, kanskje ikke store beløpet, men bussbilletten koster det samme fra ferga som tidligere fra flyplassen.

Er etter hvert vant med at det ene tilbudet etter det andre forsvinner fra Nordmøre, og at distriktet nærmest er å betrakte som et hår i suppa fra fylkespolitikerne, og får en stemoderlig behandling. Det kan umulig bli dårligere behandling om Nordmøre går over til Trøndelag – vi vil bli et godt supplement til den sørlige delen av dette fylket, og hører vel som folkeslag også nærmere til her – så gjerne «Goodbye» Molde for min del.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags