Alt henger fortsatt i lufta

Astrid Mikaelsen er bekymret over politikernes kunnskap om sykehussaken.

Astrid Mikaelsen er bekymret over politikernes kunnskap om sykehussaken.

Av
DEL

MeningerAng. møte Kristiansund bystyre/besøk og informasjon fra HMR:

Jeg har sittet tre samfulle timer med øreklokker, penn og papir for å få med meg hva som skjer og ikke skjer i saken SNR/DMS. Da hele seansen var over måtte jeg ta en pause for å samle krefter til å høre på det hele en gang til for å forsikre meg om at jeg ikke hadde misforstått noe eller ikke fått med meg alt. Kitty Williams' forventninger og skuffelse uttrykt i at hun følte seg mer urolig etter HMRs redegjørelse enn før, sier noe om hva forventningene var.

I motsetning til henne hadde ikke jeg noen forventninger til HMR og ble derfor heller ikke skuffet. Alt henger fortsatt i lufta, intet konkret hverken for SNR eller DMS. Skremmende at man skal få lov til å skvalte og valte med trygghet for liv og helse på denne måten år ut og år inn. Vi har i dag et helsetilbud som tar vare på oss og gir oss trygghet og hjelp når vi har behov. Dette skal skrotes. Penger er nok viktigere i denne skandalen, og «pasientenes helsevesen» (slagord fra helseminister Høie) er bare ord uten substans.

Urolig

Jeg ble veldig urolig utover i møtet , ikke p.g.a. HMRs info./desinformasjon, men over at dere, våre folkevalgte, ikke er bedre informert om den viktigste saken noensinne for Kristiansund og hele Nordmøre. Hvordan i all verden skal dere kunne ivareta våre interesser og ta avgjørelser når dere ikke er i nærheten av å inneha fakta? Alle spørsmålene som ble stilt fra talerstolen gjenspeilte spørsmålene vi «vanlige» innbyggere sitter med. Hvorfor er ikke dere mer informert? Kan det være at helseforetaket ikke har ting under kontroll, eller at de har valgt å holde tilbake det de vet? Gla'melding i januar, HMR med overskudd på 100.000 (når man ser bort fra pensjoner ???). Er dette et regnskapsteknisk stunt ? Når inntektene går ned, vikarinnleie går opp og ventetiden øker så skyldes overskuddet, iflg. direktøren, at lønnsutgiftene går ned. Dette står ganske enkelt ikke til troende. Ser ut som noen her prøver å pynte på resultatet. Hva koster ny arkitekt/nye tegninger, nye planløsninger, starte på nytt i alle arbeidsgrupper, nye konsulenter, nye lokaler til administrasjonen m. m. ? Hvor tas disse pengene fra i et presset foretak?

Slik kan sykehuset bli

Sykehus, ikke DMS

– La oss snakke om at vi skal ha tre operasjonsstuer

Vi har fått en ny direktør med tilsynelatende gode intensjoner og et vesen som inngir tillit, men det hadde vi i Remme også. Da han begynte å se galskapen i denne situasjonen så han mer og mer ut som en plaget mann. Hva skjedde ? Han fikk sparken, passet ikke lengre inn i den mye omtalte knadde forma.

Utstillingsvindu?

Vi får høre at det planlegges et DMS (kall det hva dere vil , det blir ikke annerledes om dere endrer navn) her i Kristiansund som skal være et utstillingsvindu mot resten av Norge (ja jeg synes nesten at det ble mumlet om resten av verden også) når det gjelder helseinnovasjon og forskning. Ikke måte på hvor fremtidsrettet og spennende dette skal bli. Vi skal behandles i våre egne hjem , og må vi innom for en liten kne- eller hofteoperasjon så er målet at vi skal «gå» hjem når det hele er over. Hva skal vi med SNR lurer nå jeg på , når alt det nye og flotte innen helse skal ligge i Kristiansund. Det er nok noen som forregner seg og tror vi er utrolig dumme her i «nore luten». At vi ikke forstår at alt dette fine og flotte har null betydning den dagen en av oss får et hjerneslag, hjerteinfarkt, en kritisk situasjon i ambulansebåten, et av barna våre trenger akutthjelp eller en annen situasjon hvor minuttene er avgjørende for resultatet. Det kan jeg si dere, dette forstår vi veldig godt og derfor kjemper vi til siste åndedrag.

Prioriter barna!

Apropos SNR!: Åtte senger forbeholdt barn, ingen barneavdeling. Hva er dette når man skal bygge «Norges mest moderne sykehus»? Hvorfor prioriteres ikke barna? Hvorfor skal vår velrenommerte og gode barneavdeling forsvinne når behovet er skrikende? Fødende kvinner og spedbarn er en historie for seg selv, ingen normaltenkende mennesker ønsker at denne pasientgruppen skal leve i redsel for liv og helse i en situasjon i livet som egentlig skal være fylt av glede og forventninger. Hva tenker dere med? Direktøren snakker om antall pasientrom i forhold til dagens to sykehus. Ikke beroligende det heller, når han i samme åndedrag sier at pasientrommene skal være flerbruksrom, omgjøres til behandling og konsultasjoner etter behov, har han ikke sett for seg at alle rom og kanskje korridorer blir belagt til enhver tid jfr. pasientgrunnlaget.

Hvis dette får lov til å utvikle seg videre uten at noen setter ned foten, ender det med ren katastrofe. Vi kan ikke tillate at vår by, med det omlandet vi har, skal stå uten et sykehus med akutt, føde og barneavdeling. Uansett hva vår helseminister (snart fylkesmann i Rogaland) har bestemt med et nikk på en flyplass.

Når alle, inkludert dere som vi har valgt til å ta avgjørelser på våre vegne, ser og vet at dette er galskap, så må det stoppes. Gå sammen på tvers av partipolitikk og moderpartier i hovedstaden, dette kan dere gjøre noe med hvis viljen er tilstede, men det haster!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags