Kommunale etater kontrollerer seg selv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevForvaltningsutvalget i kommunene har et stort virkefelt. De fatter vedtak, som skal ivareta innbyggerne og kommunen på best mulig måte.

Hvis for eksempel forvaltningsutvalget har gitt avslag på en søknad og det ankes på vedtaket, skal samme utvalg, forvaltningsutvalget, avgjøre anken.

At samme instans som gir avslaget også skal behandle klagen er høyst betenkelig. Det inngir ingen tillit. At utvalget kan kontrollere seg selv og sine vedtak på denne måten er høyst kritikkverdig. En får dermed ingen uavhengig behandling av anken.

Dette er med på å legge føringer når ankesaken sendes videre til Fylkesmannen. Når det er gjort to negative avgjørelser i kommunen, skal det noe til at Fylkesmannen omgjør vedtaket.

Jeg mener det er meget uheldig at en kommunal instans skal ha all makt, som for eksempel ved avslag på søknader også skal behandle klagen i samme sak. Skulle tro dette gjaldt bare i stater en ikke ønsker å sammenligne seg med.

Det ville være til innbyggernes beste å få klagen behandlet i en uavhengig instans. At en kommunal etat er enerådende er ikke bra for noen. Kanskje det er på tide med en lovendring på dette feltet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags