Hvorfor vindmøller og el-ferger?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Har Erna & co forsikret seg om at det er sannheten om klimaet hun har fått høre før beslutningene om de store utgiftene til klimatiltak tas? Har tiltakene den forventede virkning på klimaet, og er de i det hele tatt nødvendige?

Er CO2 virkelig synderen?

Selv om det bare er 0,04 % av den i atmosfæren skal den være den store synderen. Den er ingen energikilde, og mengden av denne gassen er altfor liten til at den kan være en energibærer av betydning. CO2 kan ikke gjøre noe med atmosfærens energiinnhold, noe som er helt nødvendig om klimaet skal endres.

Ingen, hverken mennesker eller naturen, får gjort noe uten bruk av energi.

Naturkreftene som påvirker klimaet; solflekker, jordens avstand til solen, havstrømmer o.l., kan vi mennesker ikke gjøre noe med, vi må ta det som kommer.

Hva med batterifergene?

Vi er elektrisk koblet sammen med resten av Europa, en marginalbetraktning tilsier at el-energien til fergene kommer fra et kullkraftverk i et europeisk land så lenge det finnes kullkraftverk som er i drift. Dette blir det ikke mindre CO2-utslipp av. En moderne dieselmotor slipper ut mindre CO2 pr. kWh enn et kullkraftverk.

Vindmøllene, gir de mindre CO2-utslipp, og er de lønnsomme uten subsidier?

Jo mer det bygges ut, desto mindre virkelig lønnsomhet. Blåser det mye, produseres det mye elektrisitet, men prisen blir lav pga. overproduksjon. Blåser det lite, blir det tilsvarende lite produksjon, men høy pris, bare subsidier redder lønnsomheten. Dette blir bare verre og verre jo mer som bygges ut, eneste unntak er at staten kjøper energien til en, på forhånd avtalt, fast høy pris.

Hvorfor vil våre politikere tvinge oss til å tro på IPCCs-katastrofespådommer, uansett kostnader for hva dette fører med seg? Blir vi ikke skadelidende når politikere unødvendig konfiskerer deler av skattepengene og helt slavisk donerer disse til IPCC, en «troende klima-menighet».

Det er underlig at politikken styres etter IPCCs tro på klima. Er det forenlig med grunnlovens ytringsfrihet når regjeringen først tvinger innbyggerne til å tro på en innbilt klimakatastrofe, og deretter pålegger mer skatt for å redde oss fra denne innbilte katastrofen?

Hva har vi igjen for å satse på ulønnsomme og uvirksomme klimatiltak, milliardutgifter til vindmøller og el-ferger som ikke en gang i teorien kan redusere CO2-utslippet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken