Dumhet som diagnose

Carl Johansen er førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal

Carl Johansen er førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal Foto:

Av
DEL

LeserbrevArnt Ellingsens innlegg om klima i TK 3. juli, ville normalt ikke fått meg til å reagere stort. Men når han omtaler Greta Thunberg som «Asberger-rammet», for slik å diskreditere henne og de mange tusen som har streiket for klimaet, må noen si ifra. Ingen anstendig voksenperson omtaler en 16-åring på den måten.

Innlegget hans er så idiotisk og uvitenskapelig som det kan få blitt, fullt av anekdoter og blottet for vitenskapelig innsikt. Ellingsen har åpenbart ikke fått med seg at det klimaforskerne nå sier, har oljeindustrien visst siden 70-tallet. Men de har gjort alt de har kunnet for å holde denne kunnskapen skjult, og i stedet brukt enorme summer på å så tvil om den. Ellingsen har bitt på med søkk og snøre. Hvis Ellingsen vil lete etter konspirasjoner, finner han en vaskeekte en her. Så slipper han å lete rundt sammen med de andre trollene på nett etter dårlig vær på 1300-tallet som «motbeviser» klimaendringene.

For de som måtte bli forvirret av Ellingsens innlegg: De menneskeskapte klimaendringene startet med Den industrielle revolusjon, da vi begynte å brenne fossile brensler i store mengder. Innholdet av CO2 i atmosfæren har gradvis økt siden, og dette fører nå til bl.a. ekstremvær, tørke, økt vannstand og forsuring av havene. Alt dette kan måles. Den nye filmen Ice on fire på HBO Nordic anbefales som både en innføring i problemet, og som et optimistisk innlegg om hva vi kan gjøre for å løse det.

Greta Thunberg har truffet folks hjerter og hoder fordi hun er ytterst intelligent, veltalende og med har moralsk karakter. Hun har selv sagt at diagnosen hennes har gjort henne i stand til å se ting klarere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags