Velkommen til vigsel i kirka

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En av de aller viktigste sakene Åpen folkekirke gikk til valg på ved kirkevalget i 2015 var at alle skulle få gifte seg i Den norske kirke.

Tiden hvor lesbiske og homofile ble stengt ute, måtte det ble slutt på. Takket være at så mange stemte på oss, vant vi valget over hele Norge. Det betydde at vi også kunne få gjennomslag for kirkepolitikken vår.

1. februar fikk vi realisert drømmen vår om at Den norske kirke ikke skal gjøre forskjell på folk. Da kunne den nye liturgien tas i bruk, uavhengig om paret består av to menn, to kvinner, eller en mann og kvinne.

I sommer kommer mange par til å si ja til hverandre og feire kjærligheten. Denne sommeren er historisk fordi dette er den første sommeren hvor kirkedørene åpnes for ALLE par som ønsker å gifte seg i kirken!

Ja, endelig kan vi som folkekirke si at ingen må velge mellom troen sin og kjærligheten. Hele livet skal kunne leves i kirka.

Det er viktig å understreke at alle nå skal få gifte seg i sin lokale kirke. Om den lokale presten ikke vil vie to av samme kjønn, er det kirken som har ansvaret for å finne en prest som vil feire paret. Paret skal ikke møte noen problemer i forberedelser til den store dagen.

Vi i Åpen folkekirke vil gratulere alle par som skal gifte seg i sommer. Og en ekstra feiring av alle som nå endelig har fått kjærligheten og samlivet sitt anerkjent – også av kirken.

Velkommen til vigsel i en kirke nær deg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags