Hva skal menighetsrådet gjøre?

Av
DEL

LeserbrevJeg var nylig til gudstjeneste i en oslomenighet. Under kunngjøringene kom det fram at valgkomiteen i menigheten ikke hadde fått nok kandidater til listen til nytt menighetsråd. Jeg tror ikke denne menigheten er i en særstilling. Også menigheter lokalt sliter sikkert med å skaffe nok listekandidater.

Det er sikkert mange grunner til det. Kanskje er en fireårsperiode for lenge. Noen opplever kanskje at menighetsrådet er et menighetsstyre som er mest opptatt av økonomi. Det har blitt et offentlig forvaltningsorgan og har ikke sin oppmerksomhet rettet mot det som sies i kirkelovens paragraf 4, hvor det slås fast at rådet skal ha sin oppmerksomhet rettet mot alt som kan vekke og styrke det kristne liv i soknet.

Nå kan det selvsagt diskuteres hva som er det «kristelige liv. Det er noe mer enn trosopplæring, bibeltimer og oppbyggelige møter. Jeg tror rådene selv må bestemme hva de legger i begrepet. Men hvis det meste av arbeidet er av økonomisk art, vedlikehold av kirker og gravlunder, tror jeg ikke det er fristende nok å sitte i rådet – eller skal vi heller kalle det styret?

Knut Sand Bakken

menighetsrådsmedlem og pensjonist

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags