Boikott boikotten av Israel!

Artikkelforfatter

Artikkelforfatter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Da jeg handlet i et av landets største matvarekjeder sist lørdag, så oppdaget jeg at de annonserte med klementiner fra Israel. Da var jeg solgt. Jeg bare måtte kjøpe en stor pose. Faktisk føltes det godt å støtte det lille landet i Midt-Østen – og for å sitere Palestina-komiteèn: «med bruk av fredelige midler».

Undertegnede har aldri besøkt Israel, kjenner ingen jøder personlig, og tror at landet hadde hatt godt av å skifte ut Benjamin Netanyahu som statsminister, da mannen lenge har hatt sterke anklager om korrupsjon hengende over seg. Slikt sømmer seg ikke for et moderne og demokratisk samfunn som Israel.

Men det er sterke krefter i Norge som vil boikotte alt som lukter av landet. Siden fruktboikott ikke funker så godt, fordi folk flest gidder heldigvis ikke bedrive slikt vås – så er det stor iver blant venstreradikalere og andre for å slåss for kulturboikott. Det er også fullstendig skivebom.

For man kan jo spørre seg hva i huleste israelske musikere og kunstnere, eller internasjonale sjakkspillere for den saks skyld, har med heksegryten Gaza å gjøre, Nei, en eventuell løsning på Palestina-Israel-konflikten må skje på det politiske plan – uten at jeg har all verdens tro på det heller, skal jeg være ærlig.

Israelsk vin har høy kvalitet, så bra at de beste er å finne på utvalgte Michelin-restauranter. Men du finner knapt ei flaske synlig på Vinmonopolet. De må som oftest bestilles. Men det har jeg faktisk gjort. Da får jeg et førsteklasses produkt samtidig som jeg sparker boikott-fundamentalistene på leggen – og det føles veldig godt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken