Liv Signe Navarsete og bistand til Afrika

Av
DEL

LeserbrevLiv Signe Navarsete har et innlegg på tk.no, (20.01.20) om norsk bistandspolitikk. Her nevner hun bl.a at folketallet i Afrika vil stige til ca. 2,5 milliarder i 2050.

Forstår ikke Navarsete at den største faren for menneskeheten er denne befolkningseksplosjonen hun selv beskriver i sitt innlegg?
Disse landene er ute av stand til å til ta seg av sin egen befolkning - problemet sendes til Europa via menneskesmuglere, godt hjulpet av europeiske hjelpebåter, der et av disse skipene seiler under norsk flagg.

Den bistand, som Navarsete ønsker seg, ville bare bidra til forsterke dette enorme problemet med den stadig økende befolkningen i afrikanske land
Det som heller burde blitt gjort, var å starte med familieplanlegging, da med tanke på en streng barnebegrensning per familie.

Det er ellers noe uvirkelig over det faktum at våre politikere er veldig opptatt med å sende våre penger ut av landet?!
Disse pengene er det da behov for her i landet, skulle man kunne mene.
Det er jo bare å nevne sykehus/fødeavdeling, økte fergetakster, kreftmedisin etc..

Men selv om Norge faktisk går med underskudd på statsbudsjettet, cirka 250 milliarder, så stopper ikke dette norske myndigheter i å sende penger ut av landet.
Dette underskuddet kan ennå dekkes inn av bidraget fra Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet) - selv om myndighetene vet at disse pengene allerede er låst til statens fremtidige pensjonsforpliktelser.

Våre myndighetene bruker nå av disse pengene allerede i dag.
Dette underskuddet på statsbudsjettet (ca 250 milliarder) dekker de utgiftene Norge har ved innvandringen og integreringen, da hovedsakelig av mennesker fra Midtøsten og afrikanske land.

Er det ikke snart på tide at vi får "edruelige" politikere, som begynner å bry seg om sitt eget folk - eller er det meningen at vårt velferdssamfunn skal gå til grunne og vi nordmenn skiftes ut?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags