Frank Sve og Helse Møre og Romsdal

Mellvin Steinsvoll, Arbeiderpartiet.

Mellvin Steinsvoll, Arbeiderpartiet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ser på RBnett at Frank Sve får spalteplass og etterlyser Høyre i sjukehussaken. Han mener Høyre i Møre og Romsdal må ta tak i helseminister Bent Høie. Jeg er helt enig med Frank Sve i hans etterlysning av Høyre. Imidlertid så er jeg noe mindre sikker på om enigheten er like stor når jeg går videre og setter Frank Sve sitt eget parti inn problemstillingen. Som kjent er det den sittende flertallsregjering bestående av partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF som sitter i den fellesstolen som har hovedansvaret for det kaos som råder i Helse Møre og Romsdal.

Etter min mening, er det som skjer en villet politikk under begrepet sentralisering. Den svært høye prisen for det som skjer, er det folket i Møre og Romsdal som får betale. Rettighetslover, beredskap og trygghet for folket, er i stor grad satt til side. Glemt er også daværende kommunal og moderniseringsminister Tore Sanner sine fine ord under introduksjon av ny kommunereform. Tjenestene skulle jo være nært der folket bor.

Frank Sves uttalelser er fullt mulig å tolke som om han er lite fornøyd med den regjering hans parti er en del av. At Frp sitter med både finansminister, justisminister, beredskapsminister og eldreminister for å nevne noe, og at pengemangel, lovfestede pasientrettigheter, beredskap og trygghet i stor grad ligger til de fire nevnte ministertitler sitt ansvar, ser ut til å ha gått forbi Frank Sve.

Uansett hvor vi står i det politiske landskapet, så finnes det ikke tvil om hvor hovedansvaret for statens helsetilbud til befolkningen ligger. Slik jeg ser det, er det to mulige begrunnelser for det kaoset som nå råder i Helse Møre og Romsdal. Enten så er det som nå skjer en styrt politikk, eller så har landet en regjering som mangler styringsdyktighet. Det som nå skjer minner svært mye om noe som kan betegnes som et forretningsministerium.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags