Omvendt logikk

Av
DEL

LeserbrevJeg leste igjennom innlegget til Aase Fladseth, skrevet denne morgenen. Og jeg tenkte på logikk.

Man tenker at det er logisk å beholde fødeavdelingen i Kristiansund, da dette sykehuset vårt er godt vedlikeholdt, velfungerende og de ansatte ved fødeavdelingen har god nok kompetanse til å hanskes kompliserte fødsler.

Sykehuset i Molde er nedslitt, dårlig vedlikeholdt, og føden der har ved flere anledninger sendt kvinner med komplikasjoner ved fødsel til Kristiansund Sykehus og fødeavdelingen der, da de har bedre kompetanse til å håndtere slike situasjoner.

Hvorfor legger helseforetaket ned en godt vedlikeholdt fødeavdeling, med bredere kompetanse enn de har i Molde, og som i tillegg har en barneavdeling å bruke om nødvendig, mot å legge denne til et nedslitt, dårlig vedlikeholdt sykehus, der malingen flasser av veggene fortere enn en kort fødsel varer, med dårligere kompetansen som de jo har bevist ved å sende pasienter til Kr. Sund...?

Sammenslåing av føden

Dette strider mot all logikk i verden!

Så hva er svaret på spørsmålet?

Aase krever svar på sitt spørsmål. Og hun fortjener å få et svar!!

Jeg har mine mistanker om hvorfor... Og det er som følger:

Å legge fødeavdelingen til Molde, gir helseforetakene en god påstand, om en stund, til å øke summen på statlig økonomisk støtte til det nye Molde sykehus, ved å bruke risikoen ved å ha kvinner og nyfødte på en dårlig vedlikeholdt avdeling, og at de da har behov for mer penger og at det haster å få ferdigstilt sykehuset, da fødende kvinner og fødeavdelingen i Molde ikke har gode nok forhold til fødsler. De tar da gjerne smellen ved å ha lagt ned i Kristiansund. Innrømmer da at dette var feil.

For deretter å bruke fødende kvinners rettigheter som et pressmiddel for å få ferdigstilt luftslottet på Hjelset.

Det er den eneste årsaken som jeg kan se er logisk i helseforetakets tankegang.

For å stenge en super fødeavdelingen og legge den til en dårlig en, strider mot all logikk i mitt hode.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags