– Hvorfor må et sjukehus være billigere enn en veg? Nordøyvegen …

Av

Sjukehuset SNR versus Nordøyvegen

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et av verdens rikeste land har de problemer med å finansiere et nytt sjukehus. Kostnad 2 milliarder 625 tusen (Tidens Krav 10.10). I det samme landet finansierer de glatt en veg til nytte for 2900 innbyggere ute på øyene, Nordøyvegen på Sunnmøre. Kostnad 3 milliarder (Sunnmørsposten 1.06. 2018).

Dette henger jo ikke på greip i heile tatt. Særlig siden vi nå leser vi i avisene at sjukehusprosjektet SNR må gjøres heile 700 millioner billigere. Hvorfor må et sjukehus gjøres billigst mulig ? Hvordan er dette mulig i et av verdens rikeste land?

Mens en veg til 2900 mennesker på Sunnmøre er vedtatt bygget? Til heile 3 milliarder… Av Storsamfunnets midler.

Hvorfor må sjukehusprosjektet SNR «knas» med 700 millioner slik vi leser i avisen? Kan det skyldes Arbeiderpartiet sin organisasjonsmodell med såkalte Helseforetak?

I 2002 overtok Staten eierskapet til alle sjukehus. Innførte Helseforetak modellen. Jens Stoltenberg (Ap) sin første regjering. Senterpartiet satt også i samme regjering. Og siden… Helseforetakene sluker millioner i lønn til nye papirarbeidere, utarbeidelse av nye skjemaer. Nye direktører. Ingen kontakt med pasienter. Byråkratiet eser ut. Og det må spares.

Men tilbake der vi begynte. I Norge et av verdens rikeste land… Hvorfor i heile tatt må sjukehus gjøres billigst mulig? Hvorfor må sjukehuset SNR gjøres 700 millioner billigere?

Hvorfor må et sjukehus være billigere enn en veg? Nordøyvegen …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken