Nok er nok, statsråd Høie - om svarteperspillet i Helse Møre og Romsdal

Av
DEL

LeserbrevJeg opplever et svarteperspill uten sidestykke som ser ut til å ville fortsette i det uendelige.

Taperne er pasienter, pårørende og helsepersonell.

Dramatiske forslag til strukturendringer har skapt stor uro og stort engasjement i befolkningen og blant helsepersonell. 

Administrerende direktør Kvernmo var i styremøte 15. mai tydelig på at han ser et behov for å sette i gang et arbeid med en nedbemanning så fort som mulig.

Statsråd Bent Høie skrev i brev av 18. mars 2019 til helse og omsorgskomiteen bl.a. følgende:

«Selv om flere opplever budsjettene som krevende, mener jeg at det flere steder fortsatt er et betydelig potensiale for bedre utnyttelse av ressursene uten at dette vil gå utover kvaliteten i tjenesten.»

Retorikken har i hovedsak vært den samme i flere år.

Ingen, verken eier eller statsråden(e), har hittil hjulpet Helse Møre og Romsdal HF ut av den vanskelige økonomiske situasjonen.

Styremøtet 15. mai og statsrådens brev av 18. mars føyer seg inn i rekken av de mange tiltak som planlegges iverksatt for å få økonomisk balanse.

Nok er nok!

Begge helseforetak v/styrene og administrerende direktører har komt til kort i forsøket på å få orden på økonomien. Det viser historien.

Statsråden som øverste politisk ansvarlige må på banen og bli fortalt om Gult kort-prosjektet.

Velgerne forteller regjeringspartiene under valgkampen om Gult kort-prosjektet. En advarsel om ikke å stemme på dem ved kommunevalget 9. september. Andre parti får stemmene.

Statsråd Bent Høie får nå sjansen til å få løst denne fastlåste økonomiske situasjonen i kommende styremøte og samtidig unngå «gult kort.»

Neste planlagte styremøte i Helse Møre og Romsdal HF er 12. juni.

Jeg ser fram til at styremøtet får presentert en økonomisk «bærekraftig» løsning som samtidig får slutt på dette uverdige, langvarige svarteperspillet.

Jeg ønsker statsråden lykke til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags