Skuespillet fortsetter i Heim

Av
DEL

LeserbrevEtter folkemøtet i Halsa i februar sendte jeg de ubesvarte spørsmålene våre til prosessleder Aarvaag slik møtelederen ba oss om, men prosesslederen ønsket ikke å svare, og henviste meg til ordfører Rognskog. Jeg sendte dem videre til ordføreren som et begrunnet spørsmål fire dager før kommunestyremøtet for å være sikker på å få svar. Men på møtet stilte ordføreren uforberedt, og hadde ingen svar.

To av Fagforbundets ansatterepresentanter møtte også, og var uenig i kritikken jeg reiste i "Ansatterepresentanter med lua i handa i Heim". Men de ønsket ikke å svare på spørsmålene, og reiste seg og forlot møtet under innlegget mitt.

I påsken kom denne eposten fra ordføreren:  "Ordfører anser dette ikke å være grunngitte spørsmål til ordfører etter pkt 1.11 i kommunens møtereglement, men et politisk debattinnlegg. Ola E. Rognskog, ordfører".

Før helga fikk jeg epost fra prosessleder Aarvaag: "Hei. Videresender til ordførerne så får de enes om hvordan/hva det svares. Jeg bistår dem..."

Aarvaag vil ikke svare, Rognskog vil ikke svare, Fagforbundet vil ikke svare, hva er sjansen at noen av de andre kan eller vil svare? Når man ser de manglende svarene i sammenheng med de siste ukenes utvikling i nykommunen, er det all grunn til bekymring:

  • Den overordnede organiseringen av Heim er ifølge ordfører Rognskog ikke tillagt en gruppe, men er eneansvaret til prosessleder Aarvaag.
  • Tidens Krav skriver at på forrige møte i Fellesnemnda ble IKT-løsningene for Heim bestemt, selv om gruppen som har ansvaret for å se på IKT-løsninger har ikke uttalt seg enda. Og i mandatet deres står det at de kun skal se på egenutviklede løsninger.

Kanskje ikke så rart at utsendingene fra Halsa var misfornøyde. Men hvorfor har de ikke protestert tidligere? Visste de det ikke? Hvem har egentlig ansvaret for framtida til Heim, og at de demokratiske spilleregler følges?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags