Kultur og frivillighet i Heim kommune     

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er snart bare seks måneder til vi sammen blir Heim kommune. 1. januar 2020 blir Halsa, Hemne og en del av Snillfjord til en ny og større kommune. Kulturlivet og alt det frivillige engasjementet får også en ny mulighet med Heim kommune, med flere innbyggere, større mangfold, flere lag og foreninger, vi blir flere som jobber sammen. Vi har Livsgledesykehjem og ungdommer som gledesspredere. 126 frivillige lag i Hemne og 48 i Halsa, og noen i delen som blir med oss i Snillfjord. Formidabelt.

I mai kunne mange være med å glede seg over det flotte kultur og frivilliglivet i Halsa og Hemne. På Halsa stadion arrangerte Halsa il den årlige fotballcupen, med flere hundre barn fra mange omliggende kommuner på fotballbanen.

I Hemne kunne de feire åpning av Norges største innendørs fotballhall, Sodvinhallen, samt ta imot utnevnelsen som årets kulturkommune i Trøndelag fylke. Det er store seire, mange engasjerte, mange frivillige, skaper samhold og glede, god folkehelse og optimisme for framtiden. Tusen takk for de frivillige, dette er på mange måter limet i samfunnet vårt.

Dette er kun to eksempler på arrangement i det som blir vår nye kommune. Snillfjord har sine frivillige med mange ulike arrangement, som også blir for alle i Heim kommune. Det ryktes at de blant annet er veldig gode på revy/teater. Vi gleder oss. Fokuset er at vi skal trives sammen, ha det artig, inkludere alle, ha fritidstilbud som ikke koster for mye, ha ordninger for at alle kan delta uavhengig av økonomi.

Vi i Heim Arbeiderparti vil ta vare på alt dette og i vårt program står følgende:

Heim arbeiderparti vil føre en offensiv og sosial tilnærming til kommunalt og regionalt planarbeid med fokus på innbyggerne og næringslivets behov. Dette er svært viktig for å nå målet om bosetting og aktivitet i hele kommunen. Kultur, aktivitet og fritid er viktig for bolyst og trivsel. Frivillige lag og foreninger skal få bistand i arbeidet med søknader på midler til ulike tiltak. Den nye Sodvinhallen og svømmehallen på Liabø gir nye muligheter og tilbud innenfor forebygging, fysisk aktivitet og rehabilitering.  Vi vil legge til rette for inkluderende møteplasser og aktivitet i samarbeid med Frivilligsentralene. Det er viktig at frivilligheten er frivillig, den skal ikke erstatte kommunale lovpålagte tjenester.

  • Vi vil legge til rette for et godt tilbud i kulturskolen tilrettelagt i nærmiljøet i hele kommunen.
  • Sørge for at det gis kulturtilbud tilpasset alle livets faser.
  • Bevare og utvikle Frivilligsentralene på Kyrksæterøra og Liabø
  • Gi tilskudd til frivillige lag og foreninger slik at de kan holde lave trenings- og medlemsavgifter.
  • Heim kommune skal være tilknyttet tilskuddsportalen (søkeportal for lag og foreninger)
  • Bidra til å bygge ut flere turstier, inkludert universelle utformede turstier, i samarbeid med frivillige lag og foreninger.
  • I samarbeid med ungdomsrådet og eldrerådet ønsker vi å opprettholde og skape gode møtesteder i alle deler av kommunen.

I september er det valg, første gang for Heim kommune, vi gleder oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags