Hvor ble det av Surnadal lensmannskontor?

TK.no 26. april 2018

TK.no 26. april 2018 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevPå Tidens Kravs nettside 26. april står det at "Fellesnemnda for Heim støtter uttalelse fra Halsa kommunestyre om endring av politidistriktsgrenser." Det stemmer ikke!

1. april i år ble nærpolitireformen innført i Møre og Romsdal, og Halsa skulle betjenes fra Surnadal. Men allerede tre uker senere ble planene omgjort, og Halsa skal nå tilhøre Trøndelag politidistrikt, og betjenes fra Orkanger. Halsa kommunestyre er bekymret for samfunnssikkerheten med en slik løsning, og understreker viktigheten av at Surnadal lensmannskontor gis tilstrekkelig kapasitet.

I vedtaket fra Halsa kommunestyre står det: "4. Lensmannskontoret på Kyrksæterøra, Orkdal lensmannskontor og Surnadal lensmannskontor må tilføres tilstrekkelig kapasitet og ressurser til også å ivareta Halsa kommunes innbyggere inn i den nye kommunen."

I vedtaket fra Fellensmenda står det derimot: "4. Kontoret på Kyrksæterøra og Orkdal lensmannskontor må tilføres tilstrekkelig kapasitet og ressurser til også å ivareta Halsa kommunes innbyggere inn i Heim kommune og nytt politidistrikt."

Hvor ble det av Surnadal lensmannskontor? For Halsa er det svært viktig å vite at lensmannskontoret i Surnadal vil bestå. Lensmannskontoret på Kyrksæterøra har ikke døgnvakt, patruljen kommer fra Orkanger hvis noe skjer.

Tjenesteenhet Orkdal er stor og består av kommunene Skaun, Orkdal, Agdenes, Meldal, Hemne, Snillfjord, Hitra, Frøya og Halsa med tjenestestedene Orkdal, Hitra og Hemne. Dette området skal så langt jeg skjønner betjenes av to patruljebiler. Eller er det én bil med to betjenter?

Kravet til responstid ved alvorlige hendelser på steder med under 2000 innbyggere er at første politipatrulje skal være på stedet innen 40 minutter. Det er bare mulig hvis patruljen kommer fra Surnadal.

Fellesnemndas uttalelse må rettes opp omgående!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags