Egenrådige rådmenn i Heim

Einar Vaagland.

Einar Vaagland.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTil torsdagens kommunestyremøte har rådmannen i Hemne via rådmann i Halsa lagt fram innstilling om hvilke interkommunale avtaler Halsa kommune skal si opp. Uten at arbeidsgruppene i Heim har uttalt seg. Hva skyldes hastverket?

For hastverk er det. I innstillingen til kommunestyremøtet står det blant annet:

«Rådmannen i Halsa har allerede sagt opp flere avtaler, med forbehold om endelig politisk vedtak i kommunestyret. Dette ble gjort for å orientere samarbeidspartnere om forholdene innen tidsfristene, fordi kommunestyrets medlemmer ønsket en avklaringer i ulike arbeidsgrupper før endelig beslutning.»

Rådmannen har altså sagt opp flere avtaler mot kommunestyrets vilje, og fremmer nå saken på nytt uten at arbeidsgruppene i Heim har uttalt seg! Og det skjer uten konsekvensutredninger, eller at nye avtaler er på plass. Et eksempel på den mangelfulle saksutredningen er punktet om Opplæringskontor:

«Hemne har åtte kommunale lærlingplasser. Antallet i Halsa og Snillfjord har saksbehandler ikke oversikt over.»

Var det ikke tid til å finne det ut? Hvem har egentlig skrevet utredningen? Samtidig er organisasjonsstrukturen for Heim klar for lengst, topplederne er på plass, og nå foreligger forslagene til hvem som blir enhetsledere. Fremdeles uten at arbeidsgruppene i Heim har uttalt seg. Vi vet at prosjektleder og resten av toppledelsen er ansatt «på kammerset». Hvordan har prosessen vært denne gangen? For ifølge Prosedyre for endring og omstilling i nye Heim kommunevedtatt 6. februar 2018 skal stillingene lyses ut internt:

«Innplassering gjøres etter en ordinær tilsettingsprosess basert på avtaleverkets bestemmelser. En eller annen form for intern utlysning/kunngjøring vil danne grunnlaget da de fleste stillinger skal besettes internt.»

Er det ikke snart på tide at Fellesnemnda i Heim setter seg inn i reglementet sitt og holder rådmennene i ørene?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags