Svar fra Halsas Horribilis

Einar Vaagland.

Einar Vaagland.

Av
DEL

LeserbrevDet er flott at også Tore Brevik griper tak i presset/mobbingen i Halsa kommunestyre. Dessverre bommer han på både fakta og adressat.

Det er brudd på lover og demokratiske spilleregler som ligger til grunn for uroen i kommunestyresalen. Jeg har framsatt en lang rekke forslag, interpellasjoner og spørsmål for å få rettet opp de verste regelbruddene, men med kommunereformen som bakteppe har det vært nesten umulig å få til endring. Det kan ikke forventes annet enn ufred når regeltolkninger blir gjenstand for politiske vurderinger.

Slik opptreden er udemokratisk. Bare måten Brevik og flertallet i kommunestyret for eksempel har stemt mot å utrede konsekvensene av kommunereformen og bytte av fylke før det ble gjort vedtak, strider både mot rettsoppfatningen min og kommuneloven. Når det i tillegg gjøres på tvers av flertallet i folket, våger jeg meg til å bruke ordet flertallstyranni.

Kan vi ikke forvente at ordfører, administrasjon og våre folkevalgte setter seg inn i det gjeldende reglementet, og forsøker å opptre objektivt og til det beste for innbyggerne?

Hvis Brevik hadde lest papirene fra Fylkesmannen hadde han sett at fire av fem lovlighetskontroller kom tilbake uten en avgjørelse. Hvis han hadde fulgt med på politikeropplæringen ville han fått med seg at av de sju regeltolkningene som kommuneadvokaten rakk gjennom, ga han ordføreren medhold i bare tre.

Se gjerne opptakene fra kommunestyremøtene fra Halsa kommunestyre på YouTube-kanalen min, slik Tidens Krav tydeligvis har gjort før de skrev sin leder og oppfordret ordfører Rognskog om å ta grep. Bare på de siste møtene er det kartlagt ikke mindre enn seks regelbrudd, blant annet har ikke Halsa hatt et innsynsreglement for folkevalgte slik kommuneloven krever.

Mangelfulle referater gjør at vi dessverre ikke kan ettergå alle regelbruddene. Så hvorfor stemte Brevik mot forslaget mitt om at kommunen skal gjøre egne opptak av kommunestyremøtene? Er det «sandkassepolitikk», eller er politikerne våre redde for å måtte stå til ansvar?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags