Halsa-Snillfjord-Hemne til Møre og Romsdal

Dordi Skuggevik.

Dordi Skuggevik.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen nye storkommunen Halsa-Snillfjord-Hemne (HSH) må gå inn i Møre og Romsdal fylke, ikke inn i Trøndelag! Det er ingen selvfølge at HSH skal gå inn i Trøndelag.

HSH er en del av Kyst-Norge og hører mer og mer til Møre og Romsdal, i og med at mange herfra også arbeider i Møre og Romsdal, nemlig på Tjeldbergodden.

Dessuten kommer havbruksnæringen i dette området for fullt, og utførselsveien vil gå over Kristiansund Lufthavn og havn. Også Frøya og Hitra bør gå inn i Møre og Romsdal som del av dette tunge området innen havbruksnæring. Agdenes bør følge med over til Møre og Romsdal.

Hele dette området hørte til Nordmøre på 1500-tallet da trafikken var sjøverts. Nå ligger utviklingspotensialet igjen i havet, og området vil naturlig igjen orientere seg sørover, ikke nordover.

Media og politikere må kunne se det. Det er her det skjer nå! Dette kystområdet har ligget helt i media-skyggen mens fylkesgrensene har vært diskutert, man har bare konsentrert seg om Rindal, Meldal og Orkdal - altså innlandskommunene. Disse innlandskommunene har dessverre lite innovasjon og ny vekst, i motsetning til det som nå skjer på kysten.

Jeg har tidligere foreslått oppdrett av fjellørret. Trøndelag kan heller invitere inn Jämtland og Härjedalen. Jeg vet de lengter hjem til Norge! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags