Dårligere tjenester i nye Hemne

Einar Vaagland.

Einar Vaagland.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet eneste argumentet som så langt er lagt fram for å legge ned Halsa kommune, er ordfører Ola Rognskogs påstand om at vi er for små og sårbare.

Men i nyhetene på NRK sa ordfører Odd Jarle Svanem i Hemne at den nye kommunen ikke vil bli stor nok til å gi noen stordriftsfordeler! Reformen løser altså ikke det den er ment å løse.

Kommunereformen vil faktisk gjøre at vi får dårligere tjenester. Halsa går fra dagens interkommunale samarbeid for 10.000 innbyggere, til den sammenslåtte kommunens egne tjenester for 6.000 innbyggere. Sammenslåingen vil altså gi mindre fagmiljøer og et redusert tilbud i HIPS, Kulturskolen, Barnevernet, PPT og de andre interkommunale tjenestene.

Ta for eksempel Kulturskolen, som i dag har 13 ansatte i Surnadal, men bare 7 ansatte i Hemne. Det gir en halvering av lærekreftene. Hemne Kulturskole tilbyr blant annet ikke dans, som er det mest populære tilbudet i Surnadal, og heller ikke fiolin eller munnspill, som guttene mine får opplæring i.

Det samme vil skje med HIPS. Hvis vi bytter ut samarbeidspartner Surnadal med lille Hemne, vil antallet pasienter bli redusert, som igjen gir behov for færre ansatte. Da 30 ansatte som jobber på HIPS i dag har heller ikke oppsigelsesvern i fire år, slik intensjonsavtalen gir de andre som arbeider i Halsa kommune.

En sammenslåing vil gi større stillingsbrøker for landbruk, teknisk og andre sentrale stillinger i den nye kommunen, men så lenge vi ikke får to ansatte i hver stilling, blir vi akkurat like sårbare som i dag. Finnes det ingen argumenter for sammenslåing av Halsa, Hemne og Snillfjord? Eller er ikke ordføreren i Halsa enig med ordføreren i Hemne?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags