Annus Horriblis i Halsa

- I løpet av totalt 14 år har jeg for det meste opplevd at det å være en valgt representant for folket kun har vært en glede. Slik er det ikke lengre, sier Tore Brevik (til høyre). Her sammen med Knut Botten.

- I løpet av totalt 14 år har jeg for det meste opplevd at det å være en valgt representant for folket kun har vært en glede. Slik er det ikke lengre, sier Tore Brevik (til høyre). Her sammen med Knut Botten.

Av
DEL

LeserbrevI Halsa har vi nå lagt bak oss år to av en kommunestyreperiode på fire år (2015-2019). Status: Terrible ...

Jeg er selv inne i min andre periode som fast møtende medlem i Halsa kommunestyre. Før disse år har jeg møtt som vara i åtte år. I løpet av disse totalt 14 år så har jeg for det meste opplevd at det å være en valgt representant for folket kun har vært en glede. Slik er det ikke lengre. Nå har man på grunn av enkelte representanter (les: én) begynt å telle på knappene om hvorvidt en ønsker å bli med videre.

At man kan ha motstridende meninger i sak er helt normalt, at man noen ganger vinner tilslutning for det en mener er rett, andre ganger taper tilslutning er også greit. Det er det vi i Norge så stolt kaller for demokrati. Flertallet bestemmer.

Men når flertallsbeslutninger gang på gang blir forsøkt overprøvd – ja, se da er det ikke greit lengre.

Saker der flertallet har sagt ja skal derfor overprøves av andre (les: Fylkesmannen). Lovlighetskontroll – smak på ordet. Her tyder alt på at noen har gjort noe grovt ulovlig. Men har de det? Nei, sier Fylkesmannen, nei sier advokater, alt er helt etter boken. Men likevel sitter det en enslig representant med en helt egen virkelighetsoppfatning og tolker svar både fra advokater og fylkesmann på sin helt egen måte, i sin egen lille verden. Er dette greit? Demokratisk sett så er det jo det, men finnes grunnlaget der?

Når Tidens Krav i tillegg lar seg ukritisk brukes som et mikrofonstativ for denne enkelte representant for å få flest mulig klikk, så kan man i tillegg spørre seg om hvorvidt TK er upolitisk.

Det jeg har reagert mest på er når denne representanten kommer med interpellasjoner der han foreslår endringer på referatsaker. Smak på ordet referatsaker. Referatsaker er faktisk noe som har skjedd, man referer fortiden, det er historie. I mitt hode blir det utrolig rart å forlange/ønske via interpellasjon å endre historien.

Helt greit å komme med interpellasjoner, men når alle som en faller mot interpellantantens egen stemme, og sågar en del der interpellantanten stemmer mot seg selv, ja da er det ren og skjær kverulering.

Det handler tydeligvis om å kverulere mest mulig. «Sandkassepolitikk», jeg har ikke fått viljen min, så nå skal jeg plage dere mest mulig som takk for det.

Og om noen skulle trekke disse påstander i tvil; sjekk ut Halsa kommunestyre på YouTube. der har dere fasit. Andre interessante kanaler er kommunens hjemmeside, innsyn, postliste, eller utvalg, kommunestyret, tidligere møter. Det meste finnes der.

Avslutningsvis så må jeg påpeke at, om noen var i tvil, så har alt dette har sitt utspring i den vedtatte kommunesammenslåingen mellom Halsa, Hemne og deler av Snillfjord. To kommuner med ordfører fra Sp og en med ordfører fra Ap, og tre kommuner der flertallet av kommunerepresentantene har stemt JA, i noen kommuner (les: én) inntil flere ganger, sånn for sikkerhets skyld.

Vil med dette takke for året 2017, og i tillegg gi min fulle støtte til ordfører i Halsa, Ola Rognskog. Det krever en mann å stå imot dette evinnelige presset/mobbingen fra enkelte representanter.

Måtte bare 2018 bli så utrolig mye bedre.

Godt nytt år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags