Annullering av mål

- Hvis dommeren mente at straffen ble tatt på en feil måte, mener jeg at den burde vært tatt på ny, skriver Sigve Melby.

- Hvis dommeren mente at straffen ble tatt på en feil måte, mener jeg at den burde vært tatt på ny, skriver Sigve Melby. Foto:

Av
DEL

LeserbrevSå på sportsnyhetene mandag og kampen Kristiansund mot Vålerenga. Må si at jeg ble sjokkert og skuffet, da jeg så hvordan en norsk FIFA-dommer taklet straffesituasjonen på stillingen 0-1. Jeg har selv vært dommer - om ikke helt i toppen - og sluttet for cirka 15 år siden på grunn av alder.

I min tid som dommer hadde vi i min region en ekstra regel for oss dommere, som het «sunn fornuft», og det gikk på å se hele situasjonen hva som skjer, hvis det oppsto en spesiell situasjon, som i denne straffesparksituasjonen.

Ja, det er ikke lov å berøre ballen to ganger etter et frispark/straffespark av spilleren som tar sparket, før den er berørt av en annen spiller. Men i denne situasjonen som jeg her refererer til, sklir spilleren som tar straffen i skuddøyeblikket, og treffer tilfeldigvis den andre foten, før ballen går i mål. Dette var ikke tilsiktet, og i mine øyne skulle dommen ha godkjent målet. Hadde ballen da gått utenfor mål, hadde det blitt målspark. Men jeg mener at i begge disse tilfellene, burde dommeren heller vurdert om forholdene på banen var slik (vått og glatt), at straffen heller burde vært tatt på nytt.

Hvis dommeren mente at straffen ble tatt på en feil måte, mener jeg at den burde vært tatt på ny, da spilleren i skuddøyeblikket faller, og gjør ikke noe ulovlig.

Nå skal det også sies at jeg som nevnt ikke kjenner til om regelendringer har blitt så dramatisk endret på disse årene jeg har vært borte, men jeg skjemmes av dommeravgjørelsen her til en profilert dommer. Dette er noe dommerkomiteen til NFF bør se på, hvis regelen er slik.

Sigve Melby

Ikke noen rolle

Stavanger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags