Ålesund som regionhovedstad!

- Regionhovedstaden bør ligge i Ålesund, skriver innleggsforfatter Erling Magnus Olsen.

- Regionhovedstaden bør ligge i Ålesund, skriver innleggsforfatter Erling Magnus Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevUnder artikkelen "Nordmøre stiller seg bak Tønnesen" i Tidens krav 16.3.2017 argumenterte jeg med at man nå når fylkeskommunene blir historie og regionene oppstår, får en ny situasjon - og det er da ingen selvfølge at regionhovedstaden skal ligge i Molde.

Tvert imot mener jeg at den må legges til Ålesund, som er fylkets største by og har størst omland. Derfor er det mest rett og rettferdig at den blir lagt dit.

Argumentet som moldesiden tidligere har brukt er at "I ligger midt i fylket I", og derfor må fylkeshovedstaden ligge der. Men det er ikke og har egentlig aldri vært gyldig. Plasseringen har kun vært fordi fergeleiet Molde har vært svært gode til å grave til seg og har innflytelsesrike venner.

Fra en kjent moldeklakør framkommer det i debatten synspunktet om at han ikke ser nytteverdien av å flytte en etablert administrasjon fra Molde til Ålesund. For å underbygge dette hevder han at han ikke ser nytteverdien av å flytte en etablert administrasjon til fylkets største pressområde, Ålesund.

Imidlertid har jeg i tidligere debatter lest at Romsdal og spesielt Molde er den delen av fylket med mest industri, noe som ikke samsvarer med det han hevder. Men i Molde er det jo slik at man snur argumentene etter som det passer seg, slik at de blir til egen fordel.

Med hans argumentasjon ville hovedstaden i Norge fortsatt ligget i Bergen, men den fungerer jo meget godt i Oslo der den ligger i dag. Og Oslo er vel et stort pressområde, er det ikke?

Men en kan jo snu på argumentasjonen: Hva er nytteverdien i å flytte etablerte sykehusarbeidsplasser fra Kristiansund til Molde, som i sammenligning er et stort pressområde?

For å gjenta meg selv, så mener jeg at det mest rettferdige er at regionhovedstaden med administrasjon må legges til Ålesund. Men en forutsetning for at det skal skje er at politikerne i Ålesund kommer på banen og krever dette! For som en, engang sa: snille gutter sier ikke noe, og snille gutter får heller ikke noe!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags