Eldreomsorg er kommunens ansvar

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFørsteamanuensis ved NTNU, Nils Naastad, raljerer mot undertegnende i et leserbrev i TK 6. desember. Han beskylder oss for mye rart, og hentyder blant annet at Frp-ere skriver leserbrev i fylla. Slike useriøse innlegg pleier vi ikke å svare opp, men Naastad krysser en grense.

Vi vil starte med en oppfordring: i fremtiden anbefaler vi Naastad til å omtale sine meningsmotstandere med respekt og møte argumenter med argumenter, ikke dårlige karakteristikker. Deretter synes vi det er betenkelig at en foreleser for lærerutdanningen ved NTNU ikke vet at det er tre forvaltningsnivåer i Norge.

Det er helt riktig at Frp har sittet i regjering i fem år, men det Naastad unngår å fortelle er at det er kommunen som har ansvar for dagens eldreomsorg. Det er trist at sosialistiske partier i kommunene ikke prioriterer fritt brukervalg for sine innbyggere.

Fremskrittspartiet har en grunnleggende tro på at folk er i stand til å ta kloke valg og at også våre eldre innbyggere ønsker selv å bestemme over sin egen hverdag. Å innføre valgfrihet i eldreomsorgen koster ikke mer penger for kommunene, det handler bare om at de eldre får rett til selv å bestemme selv hvem som skal gi dem hjemmehjelp og sykehjemsplass når de trenger det.

Ingen eldre og pleietrengende burde oppleve at lokalpolitikere fra venstreside nedprioriterer disse tjenestene i kommunen. Derfor har Fremskrittspartiet i regjering etablert et prosjekt med statlig finansiert eldreomsorg. Prosjektet blir nå utvidet og flere kommuner kan få bli med fra 2020. Vi vil åpenbart oppfordre flere kommuner til å søke seg med. Resultatene har så langt vært gode.

Avmaktens språk 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags