Alle pensjonsmottakere skal ha dokumentasjon for utbetalt pensjon

- De som ikke kan hente ut dokumentasjon for utbetalt pensjon på nettet, skal få dokumentasjon via post som tidligere, skriver Mellvin Steinsvoll i Pensjonistforbundet Møre og Romsdal.

- De som ikke kan hente ut dokumentasjon for utbetalt pensjon på nettet, skal få dokumentasjon via post som tidligere, skriver Mellvin Steinsvoll i Pensjonistforbundet Møre og Romsdal.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevI Norge skal alle som mottar lønn eller annen avtalt eller lovfestet økonomisk godtgjørelse, motta dokumentasjon som viser bruttobeløp, trekk og nettobeløp. Nav har nå sluttet å sende ut dokumentasjon på utbetaling av pensjon via posten. De viser i sin orientering til at den dokumentasjon som tidligere ble sendt til den enkelte pensjonist via posten, nå kan hentes av den enkelte fra nettstedet nav.no.

Alle vet at det fremdeles er svært mange i vårt land som enda ikke behersker internett og dette er en situasjon vi vil ha i mange år enda. Blant de mange som ikke har mulighet til å få kunnskap om sin utbetaling eller være trygg på at utbetaling har skjedd og er riktig, finnes det svært mange som er medlemmer av Pensjonistforbundet. 

Årsmøtet til Pensjonistforbundet Møre og Romsdal mener at NAVs praksis på dette området, er en skandale og må endres straks. Det som nå skjer, er i strid med normal praksis i Norge der alle lønnsmottakere skal få dokumentasjon på brutto, eventuelle trekk og netto. NAVs nye praksis er et sterkt diskriminerende overgrep overfor svært mange norske borgere.

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal krever at NAV om nødvendig, blir instruert til å endre sin praksis på dette området. De som ikke kan hente ut dokumentasjon for utbetalt pensjon på nettet, skal få dokumentasjon via post som tidligere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags