Klage på farlig skolevei for barna i Årsbogen på Vevang

Av
DEL

LeserbrevVi klager på at våre barn ikke får slik skoleskyss som det er i andre skolekretser i Eide, og vi krever straks en skoleskyss som vi har krav på med hjemmel i grunnskoleloven.

Våre barn er henvist til først å gå opptil 1 kilometer til et busstopp der de må krysse riksveg med 80 km fartsgrense, og det er ikke gangfelt langs den kommunale vegen i Årsbogen.

Ved busstoppen på riksveg 64 er det ikke veilys, slik at det har hendt at ventende skoleelever ikke blir observert i mørket og bussen har kjørt forbi, slik at de ventende elever ikke har blitt med skolebussen. Det er også svært uheldig at skolebarna må gå inntil 1 kilometer i alle slags vær for å komme til busstopp, da er de gjerne blitt gjennomvåte, og slik skal det ikke være.

Derfor krever vi at skoleskyssordningen blir forandret og ordnet, slik at skolebussen kjører ned den kommunale veien i Årsbogen, der det er god og romsli snuplass. Det er i dag sju elever som bor på denne veistrekningen

Vi er kjent med at i andre deler av kommunen der det mangler fotgjengerovergang i 80-sone, er dete innvilget skoleskyss av nevnte grunn.

Dette brev er levert rådmannen i Eide Kommune med underskrifter fra berørte foreldre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags