NOAH - for (alle) dyr rettigheter?

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevSkal vi tro på visjonen til denne organisasjonen, så skal de ivareta velferden til alle dyrearter, tamme som ville.

NOAH er høyt på banen når det gjelder ulv i norsk natur. Men vi ser ingen ting til demonstrasjoner og annen kamp for jakthundenes rettigheter. I ulvesonedistrikter blir det nå gradvis slutt på det meste av jakt hvor hund benyttes. Det være seg drivende hunder, støtende hunder så vel som stående hunder.

Hunder skades og drepes nå utenfor trappa til eieren.

Vi ser at vernersiden nå forteller oss at det er uansvarlig å lufte hund løs utenfor egen bolig når man bor i ulvesonen. Hva da med å benytte jakthunden ute i marka? "Før hunden i band" sier noen, de har neppe noen gang forstått hva en jakthund er til for.

Det vil si at et tusentalls jakthunder lider av at de ikke lenger kan utøve sine rettigheter slik som deres naturlige nedarvede jaktinstinkt tilsier.

Og kom ikke og fortell at jakt kun er sport og rekreasjon. Jakt er forvaltning av viltet etter strenge lover og forskrifter fra det offentlige i svært begrensede tidsperioder av året. Det er riktig at utøvelse av den samfunnsnyttige aktiviteten som jakt er, gir en bieffekt som helsemessig rekreasjon for tusener av mennesker.

Hvordan ser NOAH for seg landet totalt uten forvaltning av viltet? Hvordan vurderer NOAH nasjonal økonomien ved fullt fravær av jakt, kontra forvaltning slik som i dag? Kjenner NOAH til at det er seks særnorske hunderaser som kan trues av utryddelse dersom ulv får fortsette å dominere jaktmarkene?

Det ville nå være smart av NOAH å drøfte framtiden til landets jakthunder med NKK.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags