Campus Kristiansund vil styrke Møre og Romsdal

Torill Ytreberg, regiondirektør i NHO Møre og Romsdal.

Torill Ytreberg, regiondirektør i NHO Møre og Romsdal.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevCampus Kristiansund vil bidra til å styrke konkurransekraften og kompetansen til hele Møre og Romsdal. Nå må prosjektet få et snarlig og tydelig signal om statlig deltagelse.

Møre og Romsdal har et innovativt næringsliv med teknologi og produkter som kan måle seg med noe av det beste på verdensmarkedet. Vi ser det i Ålesund, med synergiene som skapes som følge av det tette samarbeidet mellom NTNU, næringslivet og miljøet ved Norsk Maritimt kompetansesenter(NMK). I Molde utgjør Høgskolen/Protomore/Ikuben et slagkraftig kompetansemiljø.

Kristiansundsregionen har framtidsrettede og innovative bedrifter innen blant annet havbruk og offshore, men mangler et bredt akademisk miljø, gode nok utdanningstilbud og en kunnskapspark.

Nå tiden inne for å få fullført Campus Kristiansund. Da vil fremtidsrettede og innovative bedrifter på Nordmøre få nødvendige møteplasser og det sikrer at de er tett på innovasjonsselskap og virkemiddelapparat.  På den måten bygges det opp en felles infrastruktur for enda mer innovasjon og utvikling.

Med tre solide fagmiljøer i de tre største byene i Møre og Romsdal vil hele regionen styrkes og dermed øke vår allerede sterke konkurranse- og innovasjonskraft.

Regjeringen skal ha ros for å ha øremerket 120 nye studieplasser til Kristiansund. Dette har ført til oppstart av flere nye utdanninger i 2017/2018. Fagskolen blir også en del av campus, med planlagte utdanninger næringslivet har bruk for.

Nå er det et sterkt ønske og krav om ytterligere drahjelp for å sikre rask etablering av Campus Kristiansund.

Det er gjort et veldig godt grunnarbeid lokalt og man kan faktisk hevde at Campus Kristiansund allerede er en suksesshistorie: Prosjektet er etablert på rekordtid, det har fått politisk oppmerksomhet på alle nivå og det gir ny optimisme på Nordmøre.

Campus vil samle en rekke aktører i næringsliv og offentlig sektor som trekker i samme retning for å få til den utviklingen Nordmøre trenger og ønsker. Det bidrar også til å styrke samarbeid og relasjoner på tvers i Møre og Romsdal. Den effekten skal vi ikke undervurdere.

Før sommeren starter reguleringsarbeidet og det er god dialog mellom ulike miljøer som kan samles i en fullverdig kunnskapspark. Allerede nå er det nok potensielle leietagere til å gå i gang. Dersom alle gode krefter drar lasset sammen, kan bygget stå innflytningsklart allerede i 2022, men det haster. Allerede i neste års statsbudsjett bør regjeringen bevilge de nødvendige midlene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags