Vold mot barn må tas på alvor

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevMedia bringer hyppig nyheter om vold mot barn og unge. Det kan være seksuelle overgrep, mobbing og fysisk vold med til dels svært alvorlige konsekvenser for offer.

Fordi det ikke finnes effektive psykoterapeutiske behandlingstilbud, bør man se på effekt og nytte av medisinsk behandling, på linje med forsøk som gjøres i Europa. Det foregår flere slike forsøk i Europa og man bør følge nøye med på evalueringen av disse. Det må lages langt tettere oppfølging av såvel ofre, som gjerningspersoner.

Det må lages lettere adgang til å la myndighetspersoner å få informasjon om tidligere straffede overgripere som bosetter seg i nabolaget/kommunen. Det er barna som skal beskyttes, ikke overgriperen. Rettsikkerheten for barn og mobbeofre må styrkes generelt med skjerpelse av skolens, helsestasjoners, barnevernets og foreldres ansvar.

Senior Høyres Landsforbund vil be om at regjeringen ytterligere skjerper årvåkenhet og beredskap i samfunnet på disse områdene og gi barn og unge bedre beskyttelse enn i dag.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags