Hørte jeg virkelig rett?

Statsminister Erna Solberg (H), nyttårstalen 2018 i statsministerboligen.

Statsminister Erna Solberg (H), nyttårstalen 2018 i statsministerboligen. Foto:

Av
DEL

MeningerI statsministerens nyttårstale snakket hun seg varm om at nordmenn måtte lage flere barn. Jeg trodde at det var mine ører det var noe feil med, men når TV2 gjentok hennes budskap ble jeg sterkt forundret når man i andre mediene ser at et barnevernsoffer tok sitt liv på 2. juledag.

Samtidig som det opplyses om hvor vakkert det er å vokse opp i et fosterhjem, noe som for noen slettes ikke er så bra likevel. Like før jul kom jeg i snakk med en bestemor til et barn som er i fosterhjem, og som lot tårene falle fritt i sitt savn etter sitt eget barnebarn som hun ikke på flere år har fått lov til å gi julegave til.

Noen som tror at min trøst var langt unna? Denne traff jeg på lille juleaften ... Jeg har skreket meg «hes» gjennom ditto nettaviser om en utstrakt bruk av angrepillen for å demme opp mot et mer og mer ufyselig barnevern landet rundt, og jeg gir meg ikke så lett.

Kan noen ha oppfattet mine skrik og skrål som har utløst en større bruk av disse angrepillene, som gjør at selveste statsministeren prøver seg i en nyttårstale å si meg mot imot på denne måten? Det er meget lett for meg å tenke den tanken. Hun kan bare prøve seg så mye hun vil, men jeg tier ikke om disse angrepillene som har inntatt landet.

Dette gir vel en viss begrensning i innhentingen av barn til noens forlystelse på flere måter og ikke å glemme milliardene som følger med barna for hvert år? Noen blir søkkrike på «herligheten», var det dette hun ville si oss? I så fall ble dette en aldri så liten innrømmelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags