Skivebom fra Averøy-ordføreren

Jan Steinar Engeli Johansen.

Jan Steinar Engeli Johansen.

Av
DEL

LeserbrevI et forsøk på å omgå fakta om at Averøy er blant de 25 kommunene i landet som er på versting-toppen når det gjelder å skattelegge vanlige folk sine hjem prøver ordføreren å omskrive mine uttalelser om kommunens økonomiske robusthet.

I TKs papirutgave 8. mars hevder hun derfor at jeg skal ha sagt at jeg ikke er imponert over hva kommunen får til. Da tror jeg kanskje ordføreren må lese intervjuet med meg en gang til.

Mine uttalelser kommer i forlengelsen av at ordføreren sier at grunnlaget for en eventuell kommunesammenslåing med Kristiansund hviler på om staten bevilger 300 ekstra millioner til å fjerne bomstasjonen i Atlanterhavstunnelen, og at hun deretter sier at Averøy ikke trenger å slå se sammen med noen som helst siden hun opplever kommunen som både veltrimmet og økonomisk robust. I seg selv to utsagn som er noe selvmotsigende, men jeg skal la det ligge i denne omgang.

Min stolthet over alt det positive som skjer på Averøy er nok like store som mitt ønske om å få fjernet bommen, og av alle de tiltak ordføreren lister opp er det bare ny barneskole og nytt kommunehus jeg og Fremskrittspartiet har stemt i mot fordi vi hadde alternative forslag som ville spart skattebetalerne for rundt 120-140 millioner i investeringer. Ikke fordi vi ikke liker at det bygges nytt, men fordi vi ikke synes det er riktig å lempe kostnaden over på innbyggerne i form av stadig økt eiendomsskatt.

Averøy-ordføreren kan gjerne prøve å bli norgesmester i retorisk omskriving, men det blir faktisk ikke mer riktig av den grunn.

Jan Steinar Engeli Johansen

Men nettopp eiendomsskatten er verktøyet ordføreren har stått i spissen for å bruke stadig mer av, til å betale for stadig økte investeringer og til å legge inn i «bufferen» hun nå kan skryte frem som overskudd. En stadig innkreving av eiendomsskatt er ikke et tegn på økonomisk robusthet, men tvert imot det motsatte, og det var det som var mitt poeng med uttalelsen.  

At ordføreren skryter av de ansatte er jo kjempeflott. Det er jo de som utfører tjenestene vi politikere vedtar de skal utføre, og i Averøy gjør de det med innlevelse og entusiasme. Men det er ikke det dette intervjuet handlet om, for til grunn for mine uttalelser ligger alvoret i at vi på Nordmøre, og herunder politisk ledelse hvor Averøy-ordføreren langt i fra er fritatt, må vise vilje og evne til å bringe Nordmøre tettere sammen i arbeidet med å styrke regionen.

Hvis målet er å få til mest mulig vekst og optimisme kan vi ikke sette betingelsene før samtalene starter.

Averøy-ordføreren kan gjerne prøve å bli norgesmester i retorisk omskriving, men det blir faktisk ikke mer riktig av den grunn. Politisk diskusjon er bra, men da må den ta utgangspunkt i den sammenheng den faktisk diskuteres i, det tror jeg kanskje ordføreren også er enig i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags