Replikk til Signhild Kongshaug

Av
DEL

LeserbrevSignhild Kongshaug fra Averøy Arbeiderparti har et innlegg på tk.no mandag 1. juli der hun lurer på hvorfor Fremskrittspartiet ikke innførte noen av de tiltakene som har blitt gjort denne perioden, i forrige periode, for da var Frp med i en flertallskonstellasjon.

I forrige periode var Frp med på et valgteknisk samarbeid, der man fordelte roller sammen med andre partier. Den fireårsperioden vi nå straks er ferdig med, har de fire samarbeidspartiene på Averøy felles lagt fram budsjett m.m.

Videre er Kongshaug inne på at hun heller ikke vil bruke tid på å finne ut hvorfor det forrige kommunestyret fikk gjort tiltak som kreft- og demenskoordinator, barnevernvakt m.m. Det henger selvfølgelig sammen med kommuneøkonomien, som Kongshaug riktig nevner, og der er nok også nøkkelen til at Kongshaug ikke vil bruke mer tid på å finne ut av det.

Siden 2014 har anslaget av såkalte frie inntekter til Averøy kommune økt med nesten 40 millioner kroner. På friinntekter.regjeringen.no kan man lese at i 2014 var de anslåtte frie inntektene til Averøy kommune på 287,3 millioner kroner. I 2019 er det beløpet steget til 326,5 millioner kroner. Da sier det seg selv at kommunen får større handlingsrom og det viser at vi har en styringsdyktig regjering.

Samtidig vet vi at Averøy kommune er i norgestoppen når det kommer til innkreving av eiendomsskatt. Fremskrittspartiet er det eneste partiet som år etter år har levert budsjettforslag på Averøy der man ikke har foreslått en økning i eiendomsskatten. Dette på grunn av at eiendomsskatt er en særs uheldig og usosial skatt!

Ellers er jeg helt enig med Kongshaug i én ting, man må samarbeide. Jeg håper at etter valget i høst, så klarer man samle og få en flertallskonstellasjon på Averøy der man klarer å få til en god og sunn kommuneøkonomi samtidig med at man får fjernet eiendomsskatten i kommunen. Samtidig må vi på Averøy søke om å få bli med i ordningen statlig finansiering av eldreomsorgen.

Så får valget og tiden rett etter valget, vise hvem som blir å danne flertall på Averøy kommende fireårsperiode. Den eneste garantien innbyggerne på Averøy har, for å få bukt med eiendomsskatten, er i hvert fall å stemme på Fremskrittspartiet. Ditt hjem er ikke et skatteobjekt! Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags