Kirkelige verdier

- Når slike avgjørelser tas, må en regne med at det kommer reaksjoner, skriver Jostein Seljehaug.

- Når slike avgjørelser tas, må en regne med at det kommer reaksjoner, skriver Jostein Seljehaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev«Det er ikke en stridssak, saken om å ha korset som symbol på den nye porten på gravstedet på Kvernes», er uttalelsen fra kirkelig hold på høyeste plan.

Er det sånn å forstå at korset ikke verd å kjempes for? Skal korssymbolet ikke lenger være gyldig for den norske kirke?

At det er kirken selv som har funnet på at en ikke lenger kan ha kors på den nye gravstedsporten er oppsiktsvekkende. Når slike avgjørelser tas, må en regne med at det kommer reaksjoner. Det har da også kommet i rikelig monn.

I Spania er de ikke redde for å holde kristne tradisjoner i hevd. Årlig feires de kristne markeringer med storslåtte gateparader. Masse folk møter opp og deltar i disse arrangementene. Det er blitt en attraksjon, og flere byer er kjent for sine gateopptog.

Jeg har besøkt mange kirker i Spania. De inngir en verdighet og hellighet. Som regel er det alltid pyntet med nyskårne blomster fremme ved alteret. Blomsterduften fyller kirkerommet. Levende lys gir en fin atmosfære. Spanjolene viser med sin væremåte og lavmælte hvisking at kirken er et hellig sted, som de holder høyt i sine hjerter.

Kirken betyr også mye for mange her hjemme. Skal de kristne symboler forsvinne, mister kirken sitt innhold for svært mange.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags