Rehabiliteringstilbudet i Helse Møre og Romsdal

Av
DEL

LeserbrevEtter utallige innlegg i lokalavisene angående omorganiseringen Helse Møre og Romsdal – blant annet rehabiliteringstilbudet – vil jeg kommentere et par utsagn.

Utsagn 1

Klinikksjef Bøyum uttaler i TK 25. februar «at Mork har et tyngre belegg, samtidig som de har grupper det er vanskeligere å finne kompenserende tiltak for», sitat slutt. Det var begrunnelsen for at Mork ikke kan legges ned. For noe tøv og tåkeprat.

For noen år sia ble det bestemt (av hvem?) at Mork skulle ha all rehabilitering av slagpasienter i foretaket. Det var første steg i denne prosessen vi nå er inne i.

Aure Rehabiliteringssenter har også kompetanse for rehabilitering av slagpasienter.

Det er sykepleiere med blant annet tilleggsutdanning i slagrehabilitering og psykiatri, ergoterapeut og fysioterapeuter med tilleggsutdanninger, nevrolog og tilgang til logopedtjeneste. Kan denne kompetansen bestrides eller oversees?

Utsagn 2

Direktør Remme ble spurt om hvor mye det spares ved å legge ned i Aure. Det visste han ikke. Jeg vet ikke om det er manglende matematikk-kunnskaper eller andre (vikarierende?) grunner til «å ikke vite».

Til slutt – det er kommet «nyord» i språket vårt som også benyttes i denne sammenhengen. Det sies at en skal jobbe smartere. Jeg tror det betyr å være effektiv.

Jeg har jobbet vel 50 år i helsevesenet – både smart og effektivt noen ganger, vil jeg tro, og jeg vet at en ikke alltid kan gå hjem etter at vakta er slutt. Du må være der når pasienten trenger det. Om det er smart vet jeg ikke.

Vel, om helseforetaket jobber smart, vet jeg heller ikke, men kynisk er det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags